Авторизация

Вісті з Полтави - Перевізники відмовилися від переговорів з Шамотою та написали заяви на відмову від 40 маршрутів


Вісті з Полтави - Перевізники відмовилися від переговорів з Шамотою та написали заяви на відмову від 40 маршрутів

Олександр Шамота, секретар Полтавської міської ради | Фото Миколи Лисогора

Полтавські перевізники-бунтівники відмовилися від зустрічі з Олександром Шамотою, який в короткій перспективі хоче замінити їх перевізниками з інших міст, а в дальній — виключно комунальниками


Третій день приватні перевізники не виходять на маршрути. Після провального голосування за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті, вони почали писати заяви на відмову від маршрутів. За словами секретаря міськради Олександра Шамоти, перевізники подали документи на розірвання договорів на 40 маршрутах. Правда, заяви не підписані і їх ще немає у відділі транспорту.



Вчора Олександр Шамота запросив перевізників у міськраду на переговори. На них перевізники мали показати свої розрахунки по тарифах та довести їх обґрунтованість.



Сьогодні на зустріч ніхто з приватних перевізників не прийшов. Після цього Олександр Шамота заявив:



— Те що перевізники не прийшли лише підтверджує, що їхні розрахунки не відповідають дійсності. Якщо ми підемо їм на поступки, вони продовжать шантажувати місто і далі озвучать вимоги 6, 8, 10, 12 грн. Вони будуть шантажувати місто поки їм не буде вистачати на черговий відпочинок. Моя порада перевізникам — припинити страйк та вийти на маршрути. На середу призначена комісії. Показуйте свої розрахунки після чого депутати приймуть виважене рішення.






Секретар міськради заявив, що деяким водіям, які хочуть вийти на маршрути, погрожують великі перевізники:



— Перевізники зараз втрачають кошти. Я спілкувався із рядовими перевізниками. Вони говорять, що готові виїжджати за 4 грн, але є погрози від великих власників, які погрожують що поб’ють вікна, або спалять маршрутки, якщо вони виїдуть.



Олександр Шамота повідомив, що веде перемовини з перевізниками з інших міст:



— Я вийшов на зв’язок із деякими перевізниками, які працюють в Полтавські області, щоби залучити їх в Полтаву. Міста з якими веду перемовини назвати не можу. Також міська рада в найкоротший термін повинна прийняти рішення щодо залучення кредиту ЄБРР і закупку нових тролейбусів які мають надійти восени цього року. Також мають виділити 25 млн грн на закупку нових автобусів для комунального підприємства.






15 травня відбудеться засідання містобудівної комісії, роботу якої призупинили минулої суботи. Тоді треба було знайти один голос, щоби погодити регуляторний акт щодо підвищення проїзду до 5 грн та відправити його для голосування на виконкомі. Можливо, цей голос уже знайшли.



В майбутньому є два варіанти розвитку подій. Перший — страйк перевізників продовжується, з ними розривають договори й місто обходиться лише комунальним транспортом, намагаючись закупити нові автобуси та залучити перевізників з інших міст. Другий — 15 травня на комісії депутати погодять регуляторний акт підвищення вартості проїзду і полтавські перевізники повернуться на маршрути.



Нагадаємо, сьогодні на зборах депутатів прийнято рішення про скликання позачергової сесії, на якій приймуть рішення щодо проблеми з пасажирськими перевезеннями, а також «кадрові питання»


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?