Авторизация

Вісті з Полтави - До уваги громадських організацій!

Ми запрошуємо Вас до спільної роботи на благо Полтавщини!



Вісті з Полтави - До уваги громадських організацій!


На зміну малоефективним ручним і зручним «громадським радам» при органах влади мають прийти дієві і активні громадські об’єднання. Які фахово проводитимуть громадську та антикорупційну експертизу проектів нормативно-правових актів. Долучатимуться до аналізу запропонованих рішень керівництвом ОДА та облради і пропонуватимуть власні питання до повістки порядку денного засідань всіх комісій та сесій обласної ради. А також спільно з депутатами контролюватимуть ефективність витрачання бюджетних коштів. І саме від такої громадської ради — відкритої, прозорої, систематично звітуючої перед суспільством, буде дієва користь для всіх.



Сьогодні громадська рада при облраді, за виключенням окремих принципових і активних її членів, які прагнуть добра Полтавщині, не демонструє серйозної і системної роботи. Це тому, що юридичне закріплення її, як дієвого органу контрою, більше двох років через бездіяльність керуючої справами виконавчого апарату Черкас О.Г. блокується. 



З цих підстав за останні роки ми не побачили жодного разу активної позиції громадської ради щодо громадського контролю першочерговості витрачання коштів обласного бюджету. Також вона не може проконтролювати ефективність використання бюджетних коштів, в тому числі на обласні програми, як приклад, на реалізацію регіональної програми «Довкілля-2021». Хоча громадськість на місцях вже поодинці підіймає питання корупціогенності неконтрольованих розчисток річок, укріплення берегів і інших сумнівних проектів, які обходяться в десятки і сотні мільйонів бюджетних коштів. 



На жаль, до постійної комісії з питань бюджету та управління майном обласної ради не надходило жодної інформації або пропозицій громадських організацій щодо цього та інших суспільно значущих питань, а на сайті громадської ради при Полтавській обласній раді, через юридичну її невизначеність, здебільшого розрізнені повідомлення, а не системна робота.



Відтак запрошуємо активно налаштованих громадські організації Полтавщини до спільної роботи. Саме роботи, а не ситуативного підігрування керівництву Полтавської облради.



Члени бюджетної комісії
СТЕПАНЕНКО Ірина,
СИДОРЕНКО Іван,
ТИМОХА Юрій,
ЛЯШКО Руслан,
СІМОНОВ Андрій,
ЩУРОВ Віктор,
МУХТАРОВ Фахраддін,
БАБАК Віталій

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?