Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині бульдозерами знесли могилу льотчиків, які загинули під час Другої світової війни


Вісті з Полтави - На Полтавщині бульдозерами знесли могилу льотчиків, які загинули під час Другої світової війни

Техніка Onur

На території Бутенківської сільради Кобеляцького району будівельна фірма Onur знесла кладовище орінтовно в 20 могил


Мешканець с. Бутенки Кобеляцького району Павло Гунжель повідомив, що 7 травня до нього звернулися місцеві жителі і повідомили, що на території с. Чумаки важка техніка фірми Onur знищила поховання місцевих жителів та військових льотчиків, які загинули під час Другої Світової війни.



— В ті часи поблизу цього села розміщувався військовий аеродром, з якого відбувалися бойові вильоти радянських літаків. Зі слів очевидців (місцевих жителів) під час одного з них літак не зміг злетіти і, покинувши злітну смугу, врізався в житловий будинок та вибухнув. Загинули дві місцеві молоді жінки та два пілоти. Загиблі військові були поховані на кладовищі поблизу с. Чумаки, на місці їх поховання був встановлений військовий обеліск, — повідомив Павло Гунжель.










Знищені могили з кладовища біля с. Чумаки

На відзнятому ним відео — є коментар представника турецької фірми Onur, який відповів, що усі роботи погоджені із Бутенківським сільським головою Миколою Скрильником. За словами Павла Гунжеля, поміж «цивільних» могил було і військове: у вигляді невеличкої пірамідки із червоною зіркою. Наразі все це знищено.






Начальник ГУНП у Полтавській області Андрій Замахін на сторінці полтавця Ігоря Головатого залишив коментар з приводу цієї події:



— Хочу повідомити, що по даному факту відкрито кримінальне провадження за статтею 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою). У рамках провадження ми зараз проводимо усі необхідні слідчі дії. Особа, яка причетна до вказаних дій встановлена. Наразі з нею працюють працівники поліції. Триває досудове розслідування.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?