Авторизация

Вісті з Полтави - Полтава боротиметься з амброзією за допомогою обприскувачів на причепах з єврокубами, які заповнять бішофітом


Вісті з Полтави - Полтава боротиметься з амброзією за допомогою обприскувачів на причепах з єврокубами, які заповнять бішофітом


Трохи більше мільйона заплановано витратити на обладнання проти амброзії. За ці кошти придбають причепи, на них установлять 1000-літрові ємності із бішофітом. Додатково буде придбано професійні мотокоси


На наступну сесії Полтавської міськради винесуть проект рішення «Про внесення змін до Програми з ліквідації амброзії полинолистої на території м. Полтава на 2017-2021 роки».



Третій розділ Програми описує її матеріально-технічне забезпечення. Так КП «Декоративні культури» має отримати 414 тис. грн за закупівлю «26 основних засобів для боротьби із амброзією».






Заступник директора КП «Декоративні культури» Віталій Забишний пояснив ці рядки у програмі:



— Заплановано придбати 2 о навісного обприскувача, який встановлять на трактор, у разі необхідності обробити велику площу. Також придбаємо 2 навісні (на трактор) косарки Z-169. Далі — це пластикові контейнери (єврокуби), об’ємом 1000 літрів. В них заливатимуть засіб для боротьби із амброзією — бішофіт. Також закупимо 10 професійних та надійних мотокос. Всього — 26 позицій.




Пластиковий контейнер («єврокуб») на 1000 літрів

Вказані єврокуби встановлюватимуть на тракторні причепи 2ПТС-4, які закуплять інші комунальні підприємства: КАТП-1628, «Міськсвітло», «Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування». Кожен із них коштуватиме 196 тис. грн.




Тракторний причеп 2ПТС-4

Вартість причепа 2ПТС-4



Одразу зазначимо, що інші органи місцевого самоврядування протягом декількох останніх місяців укладали договори на закупівлю причепів 2ПТС-4 за меншими цінами. Наприклад:


Збаразьке міське комунальне підприємство по благоустрою «Добробут» (Тернопільська область) уклало договір із ТОВ «Техноторг» на поставку цього причепа за 186 тис. грн.
Комунальне підприємство в смт Бродецькому Вінницької області уклало договір на суму 169 тис. грн.
Холминська селищна рада Чернігівської області підписала договір на суму 170 тис. грн.
Національний природний парк «Олешківські піски» придбав причеп 2ПТС-4 за 155 тис. грн.

Зазвичай, представники виконкому говорять, що журналісти шукають подібні товари на сервісі OLX, але у даному випадку ідентичні причепи взяті із системи державних електронних закупівель ProZorro. Можливо, вказані причепи для полтавського підприємства знову мають «італійські комплектуючі»? Втім, підписання договорів на закупівлю причепів, щоб, можливо, продовжити дискусію.



Зазначимо також на тому, що в розділ матеріально-технічного забезпечення не увійшли до 20 ранців (орієнтовна ціна 3-4 тис. за штуку), які носитимуть комунальники та розприскуватимуть бішофіт у важкодоступних місцях. Ранці матимуть акумулятори, щоб автоматизувати нагнітання спеціальної рідині.



Нагадаємо, що вже із червня за допомогою навісного обладнання на тракторі та спеціальних ранців у Полтаві будуть обприскувати амброзію. 12 квітня КП «Декоративні культури» оголосило тендер на закупівлю 150 тис. літрів засобу для боротьбі з амброзією. Очікувана вартість складає 3,2 млн грн.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?