Авторизация

Вісті з Полтави - За підтримки ДТЕК Нафтогаз у Ковалівській сільській раді відбудовують соціальну інфраструктуру, покращують медицину і піднімають спорт


Вісті з Полтави - За підтримки ДТЕК Нафтогаз у Ковалівській сільській раді відбудовують соціальну інфраструктуру, покращують медицину і піднімають спорт


Ковалівка — це приклад кардинальних змін у звичайному селі після початку співпраці з газовиками. Лише за декілька років — стрімкий розвиток, реалізація дороговартісних проектів, а з 2018 року — новий поштовх для більш масштабних планів.


Співпраця з компанією ДТЕК Нафтогаз, яка веде видобуток вуглеводнів на території Ковалівської сільської ради, розпочалася в 2013 році. Результатів командної роботи багато, але реалізовувати нові плани стало легше з 2018 року, коли Ковалівка почала отримувати ренту. Бюджет сільської ради збільшився у декілька разів: у попередні роки він не перевищував 1,5 млн грн, а у 2018 році сягнув 13 млн 400 тис. грн.




Ковалівська сільська голова Наталія Нос

Голова сільської ради Наталя Нос розповідає про перші дії, коли отримали ренту:



— Кошти, які надходять від видобутку вуглеводнів, Ковалівська громада розподіляє на об’єкти соціальної інфраструктури. Ми зробили значні інвестиції у відновлення стану доріг. Нам вдалося здійснити багато важливих проектів, — наприклад, ремонтні роботи, про які лише мріяли. Відремонтували дитячий садок, будинок культури, амбулаторію, змінили вікна у Ковалівській ЗОШ, встановили станції очистки питної води, проклали водогони. Практично все село забезпечене питною водою, яка подається централізовано. У школі і дитячому садочку в нас запроваджене безкоштовне харчування, також виділяємо кошти на оздоровлення дітей у літній період.




Ремонт в місцевій амбулаторії здійснений за підтримки ДТЕК Нафтогаз


Ковалівська ЗОШ


Ковалівський будинок культури


Приміщення Ковалівської сільської ради

Для надання медичних послуг у сільську амбулаторію купили дороговартісне обладнання — кардіограф за 54 тис. 100 грн, електронні аналізатори для аналізів за 192 тис. 709 грн. Минулого року жителі села відчули потребу у транспорті. Так через тендер придбали автобус Ford Transit вартістю 1 млн 384 тис. грн. 



— Для Ковалівки досить важливо, що працівники компанії ДТЕК завжди цікавляться життям та розвитком села. Один з вагомих проектів — це створення у 2016 році місцевого комунального підприємства. ДТЕК Нафтогаз допоміг придбати техніку та обладнання до неї, а іноді і свою техніку надають в користування, адже вона набагато потужніша, ніж може бути у нашому комунальному підприємстві. Оскільки спектр послуг, які надає комунальне підприємство зріс, то маємо необхідність придбати ще один трактор.




Трактор для комунального підприємтсва придбаний коштом ДТЕК Нафтогаз

У Ковалівці дуже полюбляють спорт, і ДТЕК не стоїть осторонь цієї теми. Підприємство допомогло з коштами для встановлення штучного поля із міні-футболу. Декілька років поспіль компанія купує форму для спортивної команди та інший інвентар.



Для покращення здоров’я ковалівців у 2019 році планують відкриття оздоровчого центру зі спеціальними тренажерами. Процедури будуть абсолютно безкоштовними. Тож з початком виплат ренти у місцевий бюджет і партнерства з ДТЕК Ковалівка отримала можливості на розвиток і кардинальні зміни інфраструктури.



— На сьогоднішній день ми відчуваємо себе захищено, маючи такого партнера в селі. Співпраця з ДТЕК Нафтогаз втілена у стратегії соціального партнерства і побудована на головному — взаємній повазі та довірі зі сторони кожного, — говорить Ковалівський сільський голова Наталія Нос.


Лілія УДОДЕНКО

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка