Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві попросту неба пройде міжконфесійний молитовний захід — Хресна дорога


Вісті з Полтави - У Полтаві попросту неба пройде міжконфесійний молитовний захід — Хресна дорога


19 квітня о 18:30 поблизу каплиці Святого Архистратига Михаїла (вул. Пушкіна, 56), на площі меморіального комплексу загиблим воїнам та правоохоронцям, просто неба відбудеться Хресна дорога. Молитву очолить ієромонах отець Ігнатій Москалюк, настоятель Василіянського монастиря Святого Юрія у Червонограді на Львівщині.


Молитовний захід у Полтаві відбувається не вперше. Кілька років тому молитву провадив ректор Київської духовної семінарії отець Петро Жук разом із семінаристами. Тоді молитва об’єднала близько сотні полтавців. Цього разу до долучаться й інші релігійні конфесії міста. 



Полтавський душпастир та військовий капелан отець Максим Кролевський розповідає, що Хресну дорогу жертвуємо в пам’ять про всіх, хто виконує святий обов’язок захисту Вітчизни, за мир в Україні та за щасливі вибори:



— Нехай наша молитва лине до Неба, нехай наші молитви і роздуми будуть роздумами над вартістю тої великої Жертви, яку приніс сам Господь. Бо наше з вами спасіння та відкуплення прийшло через смерть Господа, кров, його терпіння та приниження.



Протягом усіх стацій учасники молитовного заходу молитимуться за воїнів, правоохоронців, їхні родини, дітей, мир та спокій на українських землях. Рівно ж молитимуться і за тих, які зранені та не можуть очистити свідомість, людей, в яких є рани пропаганди, ідеології, ненависті та злоби.



Голова полтавського осередку молодіжної організації «Українська молодь — Христові» Богдана Павлишин розповідає, що вони активно долучаються до організації та допомоги у проведенні Хресної дороги просто неба:



— Ми читатимемо по черзі з нашою молоддю стації Хресної дороги. Цього року ця молитва буде також побудована на спогадах блаженного священомученика українського народу Омеляна Ковча.


Прес-служба парафії УГКЦ Пресвятої Трійці в Полтаві

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?