Авторизация

Вісті з Полтави - Поводження з твердими побутовими відходами та екологічний стан області — в Полтавській облраді відбулась екологічна комісія


Вісті з Полтави - Поводження з твердими побутовими відходами та екологічний стан області — в Полтавській облраді відбулась екологічна комісія

Роман Товстий

Сьогодні відбулось засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. На ньому обговорили актуальні проблеми, які існують в області, та шляхи їх вирішення. 


Під час засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та природокористування обговорили питання екологічного стану в області. Одне із нагальних — поводження з твердими побутовими відходами. 



— В області, як і в Україні, гостро стоїть питання раціонального збирання та утилізації твердих побутових відходів. Для цього нам необхідно створювати відповідні умови. Це не просто питання екологічного стану області, це вже питання безпеки населення, — розповідає в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.



Важливим елементом є використання корисних компонентів цих відходів на території області. Та запобігання їх негативному впливу на довкілля.




Тимофій Голбан

—Зараз йдуть перемовини щодо будівництва заводів з переробки сміття. Обговорюємо створення масштабного проекту в Полтавському районі. Ми розуміємо, що це значні кошти, але це вклад у наше майбутнє, — додає директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.




Члени комісії

Взяли до відома і стан виконання Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами в області на 2017-2021 роки. Згідно з ним, 14 районів Полтавщини активно борються зі стихійними сміттєзвалищами. На умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів закуповують необхідну техніку для вивозу сміття. До того ж, за минулий рік придбали нові сміттєві баки для роздільного збору побутових відходів.




Максим Брикульський

— Активна робота відбувається у плані виконання програми поводження з твердими побутовими відходами. Сьогодні багато проблем, бо ми лише на початку шляху. Починаємо з малого: закуповуємо усе необхідне обладнання, працюємо із сільськими радами щодо питань боротьби із стихійними сміттєзвалищами. Усе це комплексна робота, яка потребує часу. Крім того, паралельно обговорюємо можливості щодо будівництва заводу з переробки сміття, — розповідає директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА Максим Брикульський.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?