Авторизация

Вісті з Полтави - Чемпіонат, змагання та екскурсії: весняні канікули в юних спелеологів Полтавщини видалися насиченими


Вісті з Полтави - Чемпіонат, змагання та екскурсії: весняні канікули в юних спелеологів Полтавщини видалися насиченими

Під час першого етапу чемпіонату України зі спелеотехніки

Участь у першому етапі чемпіонату України зі спелеотехніки, змаганнях із підземного орієнтування та топозйомці, а також екскурсія до Оптимістичної печери. Юні спелеологи — гуртківці Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді весняні канікули провели цікаво й різноманітно.


Нещодавно юні спелеологи з Полтави та Котельви (керівники Юлія Тимошевська та Олександр Дрижирук) взяли участь у першому етапі чемпіонату України зі спелеотехніки. Серед інших учасників — юні спелеологи з Києва, Харкова, Дніпра, Мелітополя та Івано-Франківська.



Учасники розповіли, що особисті траси чемпіонату України зі спелеотехніки проводилися у двох категоріях відповідно до підготовки учасників: «новачки» та «досвідчені». Були й змагання двійок. Завдання відповідало легенді, що двійка втратила джерело світла і повинна розділитись. Тримаючись за мотузку один з учасників повинен був навпомацки пройти певну дистанцію, піднятись по трасі SRT і знайти в заповненому мотлохом транспортному мішку батарейки для ліхтарика й повернутись до товариша. Паралельно другий учасник піднімався на шведську стінку й чекав із ліхтариком напарника. Серед суперників потрібно було знайти саме свого товариша, зібрати навпомацки ліхтарик та увімкнути його. Далі учасники знімали пов’язки з очей і рухалися далі. Потім один зі спелеологів піднімався за допомогою мотузки та «ставав постраждалим», а інший повинен був піднятись до нього і безпечно спустити вниз, використовуючи навички солотранспортування.




Весняні канікули в юних спелеологів Полтавщини видалися насиченими


За результатами змагань шестеро учасників Полтавщини посіли призові місця




За результатами змагань шестеро учасників Полтавщини посіли призові місця:


Артем Мостовий — І місце, група «новачки»;
Софія Якименко — І місце, група «досвідчені»;
Вадим Різник — ІІ місце, група «новачки»;
Анастасія Федотова — ІІ місце, група «новачки»;
Євгенія Юхименко — ІІ місце, група «досвідчені»;
Софія Займак — ІІІ місце, група «досвідчені».

Після змагань спелеологи Полтавщини пішли в похід до печери Оптимістичної, що в селі Королівка Борщівського району Тернопільської області. 




Після змагань спелеологи Полтавщини пішли в похід до печери Оптимістичної

Далі вони відправилися до Одеси, де взяли участь в дитячих змаганнях з підземного орієнтування та топозйомці. Учасники виступали в трьох вікових категоріях: 4-8 , 9-14 та 15-18 років.


Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка