Авторизация

Вісті з Полтави - Як полтавцям оформити ФОП, отримати довідку про несудимість та документ про введення в експлуатацію об’єкта, не виходячи з дому


Вісті з Полтави - Як полтавцям оформити ФОП, отримати довідку про несудимість та документ про введення в експлуатацію об’єкта, не виходячи з дому


Нині на єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України доступно понад 50 електронних послуг. Завдяки онлайн сервісам адмінпослуги стали доступніші та швидші. Так полтавці можуть оформити ФОП, отримати довідку про несудимість та документ введення об’єкту в експлуатацію, перевірити документи про освіту та скористатися послугою «Е-малятко».


Реєстрація ФОП



Подати документи для державної реєстрації ФОП можна в електронній формі через персональний кабінет «Онлайн-будинку юстиції». Документи розглядають протягом 24 годин після надходження документів, крім вихідних та святкових днів.



Отримання довідки про несудимість



Існує два види довідки: 


«скорочена» довідка включатиме відомості про відсутність/наявність судимості,
«повна» — відомості про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством.

Отримати довідки про відсутність судимості можна на сайті Головного сервісного центру МВС. Строки надання послуги — протягом 30 календарних днів з дня надходження запиту.



Перевірка документа про освіту



В Єдиній державній електронній базі з питань освіти можна отримати такі документи:


документи про освіту та наукові ступені державного зразка, видані навчальними закладами/науковими установами України з 2000 року, крім інформації про випускників вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів;
власні документи про вищу освіту, видані навчальними закладами України;
спільні та подвійні дипломи, видані вищими навчальними закладами України;
документи про вищу освіту, видані іноземними навчальними закладами, із свідоцтвами про їх державне визнання, виданими МОН;
документи про вищу духовну освіту із свідоцтвами про їх державне визнання, виданими МОН;
документи про вищу освіту, видані іноземними навчальними закладами, з рішеннями вищого навчального закладу України про їх визнання;
інші документи про освіту та наукові ступені, що визначаються розпорядником Єдиної бази в установленому порядку.

Прийняття в експлуатацію об’єкта на підставі будівельного паспорта



Щоб отримати цей документ, після завершення будівельних робіт потрібно подати Декларацію про готовність об’єкту до експлуатації. Це можна зробити через електронну систему здійснення декларативних та дозвільних процедур у будівництві



Строки надання послуги — десять робочих днів з дня надходження декларації. Датою прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта є дата реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації або видачі сертифіката. 



Ініціатива Мін’юсту «Електронне малятко»



Законодавчу ініціативу «Е-малятко» презентував Міністр юстиції України Павло Петренко в рамках робочого візиту на Полтавщині в лютому. Вона значно спрощує процедуру реєстрації новонароджених. 



— У Мін’юсті розробили законопроект, який дасть можливість батькам замовити пакет послуг за принципом «єдиного вікна». При цьому не буде необхідності заповнювати реєстрацій форми, проводити оплату чи відвідувати додаткові установи, — прокоментував в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.




Роман Товстий

На Полтавщині все частіше свідоцтва про народження дитини молоді батьки отримують в пологовому будинку. Минулого року працівники відділів ДРАЦС вручили майже 5 тисяч таких свідоцтв.



Пакет сервісів під умовною назвою «Електронне малятко» — це: 


Державна реєстрація народження дитини та місця проживання;
Визначення походження малюка, батьки якої не перебувають у шлюбі;
Призначення допомоги при народженні;
Реєстрація малюка в електронній системі охорони здоров’я та в реєстрі платників податків;
Визначення належності дитини до громадянства України;
Присвоєння унікального номеру запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
Видача посвідчень батьків та дитини багатодітної сім’ї.

Таку заяву можна буде подати в органі державної реєстрації актів цивільного стану, в закладах охорони здоров’я та через ЦНАПи, які долучаються до цього проекту. Це можна зробити і в електронному вигляді.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка