Авторизация

Вісті з Полтави - Сонячні батареї, новітнє обладнання та відновленні зали — на Полтавщині презентували реконструйовану будівлю Гоголівського развитого центру


Вісті з Полтави - Сонячні батареї, новітнє обладнання та відновленні зали — на Полтавщині презентували реконструйовану будівлю Гоголівського развитого центру


Сьогодні на Полтавщині відкрили оновлену будівлю Гоголівського культурного центру. Він знаходиться на території Національного музею-заповідника імені Миколи Гоголя в Шишацькій ОТГ. Тепер колишній будинок культури став сучасним багатофункціональним мистецьким об’єктом. 


До 210-ї річниці з Дня народження Миколи Гоголя відкрили реконструйований культурний центр. Завдяки зусиллям Полтавської ОДА та депутатського корпусу Полтавської облради там оновили фасад, провели внутрішні роботи та облаштували благоустрій території. 



— Цей культурний центр лише підсилить важливість Національного музею-заповідника імені Миколи Гоголя. Аби підвищити туристичний потенціал області, ми повинні звертати увагу на подібного роду об’єкти. Це наша гордість. Я радий, що тепер у жителів Шишацького краю є така будівля європейського рівня. Думаю, сучасним об’єктом з цікавою історією, зможемо зацікавити навіть іноземних гостей, — говорить в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.




На заході


Роман Товстий

На відкриття об’єкту приїхали посли та дипломати з різних країн світу. Зокрема з Італії, Польщі, Білорусі та Японії. Зустрічали гостей народною музикою та театральними постановками. Організували також концертну програму та частування. 




Тимофій Голбан

Про роботи, які провели на об’єкті, розповів директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан: 



— Сьогодні нарешті ми відкрили сучасний Гоголівський культурний центр. Це реконструйований будинок культури у селі Гоголеве Шишацького району. Трохи більше, ніж за рік, провели повну реконструкцію. Зробили невеличкий зал, який стане концертним, є виставковий зал, бібліотека. Маємо надію, що об’єкт стане культурним осередком і туристичною візитівкою області, — говорить Тимофій Голбан. 



У ході реалізації проекту виконали комплексну реконструкцію будівлі з теплогенераторною і системою альтернативних джерел енергії. Усі приміщення укомплектовані сучасним обладнанням і новими меблями. На території комплексу облаштовані квітники й газони, встановлені лавочки, ліхтарі та малі архітектурні форми. Осучаснені приміщення актової, виставкової зали та бібліотеки. 




Перерізання стрічки


Вікдриття об'єкту





Гоголівський культурний центр

— До нас приїхало багато гостей саме для того, аби відзначити річницю від Дня народження нашого славетного земляка, класика світової літератури Миколи Гоголя. Відкриття центру не було б можливим без підтримки Полтавської ОДА та Полтавської облради, і, звичайно, всього депутатського корпусу, — відмітила заступник директора з наукової роботи Національного музею-заповідника М.В. Гоголя Ірина Волошина.



Довідково: музей-заповідник — це пам’ятка архітектури світового масштабу. Щорічно його відвідують туристи, щоб побувати на його рідній землі. Лише за минулий рік в заклад завітало більше 13 тисяч відвідувачів. Музей налічує 12 тисяч унікальних експонатів, зібраних з різних куточків світу, а за 2018-й там провели більше 800 екскурсій. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?