Авторизация

Вісті з Полтави - Як полтавцям отримати закордонний паспорт, оформити пенсію, субсидію та допомогу на дитину, не виходячи з дому: ТОП-5 е-послуг


Вісті з Полтави - Як полтавцям отримати закордонний паспорт, оформити пенсію, субсидію та допомогу на дитину, не виходячи з дому: ТОП-5 е-послуг


Першочергово Уряд робить електронними послуги, які користуються найбільшим попитом у громадян. Нині українцям доступно понад 50 е-послуг. За допомогою електронних сервісів можна швидко оформити закордонний паспорт, пенсію, субсидію та допомогу на дитину.


Призначення пенсії онлайн



Для призначення пенсії потрібно особисто заповнити заяву через Портал електронних послуг Пенсійного фонду, підписати її електронним цифровим підписом та надіслати до органу ПФУ. Подавати заяву можна не раніше, ніж за місяць до досягнення пенсійного віку



Так можна отримати послугу за 10 днів. До того ж, вона безкоштовна.



Оформлення паспорту громадянина



Оформити ID-картку може кожен українець, якому виповнилося 14 років. Необхідно записатися в чергу через веб-сайт Державної міграційної служби. Після цього формується QR-код, який потрібно роздрукувати та пред’явити в підрозділі міграційної служби. Сервіс дозволяє обрати регіон, дату й час відвідування територіального підрозділу ДМС. 



Оформлення першої ID-картки, у випадках заміни паспорта-книжки, здійснюється виключно за місцем реєстрації. Для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше, послуга — безоплатна.



У разі обміну паспорта замість втраченого або викраденого вартість адміністративного збору становить 279 грн. У разі обміну замість пошкодженого паспорта додатково слід сплатити ще 34 грн.



Як отримати закордонний паспорт, записавшись через електронну чергу?



Українці, які отримали закордонні паспорти після 16 років, можуть користуватися документом 10 років.



Загалом, його можна оформити й дитині від народження. Тільки тоді термін паспорта — чотири роки. Після чого документ потрібно переоформлювати.



Записатися в чергу можна через веб-сайт Державної міграційної служби. Далі треба роздрукувати QR-код та пред’явити в підрозділі міграційної служби.



Послуга оформлення паспорта за 20 робочих днів коштує 557,32 грн. У разі термінового оформлення — 810, 32 грн.



Призначення житлових субсидій



Право на отримання субсидії має кожна українська родина або окрема особа, чиї витрати на оплату ЖКГ перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.



Для цього потрібно заповнити документи: заяву та декларацію про доходи і витрати на сайті Міністерства соціальної політики України. Завдяки електронному сервісу з’явилась можливість отримати субсидію, не виходячи з дому. 



Допомога при народженні дитини



Соціальна допомога надається одному з батьків або опікуну, разом з яким постійно проживає малюк. Аби її отримати потрібно заповнити електронну форму заяви на сайті Міністерства соціальної політики України



Звертатися потрібно протягом 12 місяців з дня народження дитини. Після — право на отримання допомоги втрачається. 



Її призначають не пізніше наступного робочого дня після отримання заяви органом соцзахисту населення. Загальний розмір допомоги — 41280 гривень. З них одноразово виплачують 10320 гривень, решту — протягом наступних трьох років рівними частинами — 860 грн на місяць).




Роман Товстий

— Електронні послуги значно полегшують життя — тепер не потрібно стояти у довгих чергах чи бігати кабінетами. Все просто — зайшов на сайт, заповнив документи і чекаєш відповіді. До того ж, це прозорість адмінпослуг. Посадовці не впливають на процес вирішення питання, — прокоментував в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка