Авторизация

Вісті з Полтави - Члени бюджетної комісії облради прийняли рішення тимчасово відсторонити її голову та збільшити кошти Фонду розвитку територій області


Вісті з Полтави - Члени бюджетної комісії облради прийняли рішення тимчасово відсторонити її голову та збільшити кошти Фонду розвитку територій області

Голосування членами комісії

У Полтавській обласній раді відбулося засідання бюджетної комісії. Частина депутатів висловили своє незадоволення роботою голови комісії Миколи Бондаря. Крім того, вони запропонували збільшити кошти Фонду розвитку територій області та прийняти новий план роботи комісії на 2019 рік.


Більшість членів комісії не задоволені роботою її голови 



Засідання комісії ініціювали більшість її членів. Ініціативу до апарату обласної ради вони подали минулої п’ятниці. 



Депутати виступили із заявою про невдоволення роботою голови комісії Миколи Бондаря. Вони вважають, що діяльність комісії організована незадовільним чином. Крім того, запропонували тимчасово відсторонити голову комісії від виконання обов’язків, без виключення його з її складу, як голови. У такому випадку обов’язки голови комісії виконуватиме його заступник Ірина Степаненко.




Ірина Степаненко

Ініціатором листа, який підписали 9 депутатів, став Віталій Бабак. 



— Комісії, як такої, у нас не існує. Робота не організована. Немає контролю за надходженнями до бюджету та його використанням. Потрібно працювати у повному обсязі, — наголосив депутат обласної ради Іван Сидоренко. 




Іван Сидоренко та Руслан Ляшко

З такою ж позицією виступили ще 8 членів комісії. Кожен з них наводив аргументи, чому Микола Бондар не повинен займати свою посаду. Більшість скаржилися на відсутність комунікації. А це, на їх думку, заважає працювати ефективно. 



Голова Полтавської облради Олександр Біленький наголосив, що це питання має вирішуватися на сесії обласної ради. Депутатський корпус колегіально призначає комісії, він же має повноваження змінювати їх склад, а також посади. 




Олександр Біленький

Свої аргументи навела і члени комісії:



— Ми не підміняємо функції, які є виключною компетенцією пленарного засідання ради, а лише вирішуємо структурне питання комісії без зміни її складу та кількості для оперативної організації її роботи, — зазначила Ірина Степаненко.



Комісія пропонує збільшити кошти, якими розпоряджатимуться депутати 



Микола Бондар засідання комісії продовжувати не став. Комісія продовжила свою роботу далі за головування заступника голови комісії Ірини Степаненко. З такою пропозицією виступив Іван Сидоренко, який є секретарем комісії. Він наголосив на тому, що робота продовжується згідно чинного законодавства та Положення про постійні депутатські комісії обласної ради та її Регламенту. 




Микола Бондар

Депутати ще раз акцентували увагу на своєму рішенні тимчасово відсторонити від виконання обов’язків голову комісії Миколу Бондаря, без виключення його з її складу, як голови. Та прийняли відповідне рішення. 



Далі депутати виступили з ініціативою збільшити кошти Фонду розвитку територій області. Це платежі, які кожен обласний обранець отримує для розвитку свого округу. Депутати впевнені, що так можна буде збільшити кількість питань, які вирішуються на місцях. Адже депутати, які там постійно працюють, краще знають проблематику. 



Після затвердження комісія працюватиме за новим планом 



Депутати також обговорили план роботи комісії та затвердили його. Над проектом працювали всі її члени. До цього члени комісії кілька разів не затверджували план.



Депутати також вирішили, що кожен матиме змогу внести до плану свої пропозиції після ретельнішого обговорення. Наступне засідання комісії планують провести 10 квітня. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?