Авторизация

Вісті з Полтави - Соціал-демократи знайшли альтернативу приватним перевізникам в Полтавській області


Вісті з Полтави - Соціал-демократи знайшли альтернативу приватним перевізникам в Полтавській області

Сергій Мамоян, Голова комісії ПЕК, депутат обласної ради від Соціал-демократичної партії

Команда Соціал-демократичної партії вийшла із ініціативою обласної програми закупки електробусів та обслуговуючих станцій для області із грошей, які надходять в бюджет завдяки закону № 3038 щодо зарахування 5% ренти за користування надрами.


Про це сьогодні заявив Голова комісії ПЕК, депутат обласної ради від Соціал-демократичної партії Сергій Мамоян. Він зазначив, що для області актуальне питання закупівлі нових автобусів для перевезень пасажирів. 



«В програмі яку пропонує СДП — закупівля електробусів буде здійснюватися за рахунок коштів від надходження ренти. 50% — буде ідти із міських бюджетів, інші 50% — із обласного бюджету. За минулий рік ми отримали від ренти майже 700 млн. гривень, я вважаю, що частину цих коштів доцільно направити на закупку нового транспорту, який буде здійснювати перевезення на міських та міжміських маршрутах. Ми маємо ефективно використовувати кошти, які залишаються в області від закону ініціатором якого був наш лідер Сергій Каплін», — сказав Сергій Мамоян.









Сьогодні в рамках презентації в Полтаві Секретар міської ради Олександр Шамота разом із представниками компанії Skywell проїхали на новому електробусі вулицями міста. Після демонстрації електробуса міська влада та представники міста обговорили і окреслили подальшу співпрацю.



За словами Сергія Мамояна, для області і міста важливо щоб собівартість перевезень на транспорті була якомога нижчою. Вартість проїзду в електробусі в 10 разів нижче, ніж на аналогічному автобусі з дизельним двигуном. Крім того, це повністю екологічно чистий і безшумний транспорт. На одному заряді автобус проїжджає до 300 км і зараджяєтьмя вночі. Компанія виробник повідомляє, що одного заряду достатньо для одноденного пробігу. Ємність батареї становить біля 380 кВт. По даним компанії виробника, орієнтована ціна електробусу становитиме 8 млн. гривень.












«На найближчій сесії обласної та міських рад наші представники виступлять із ініціативою затвердити програму щодо закупівлі електробусів та розпочати перемовини із представниками компанії Skywell щодо закупівлі електробусів для міста Полтава та області. Наша основна задача, як представників влади, зробити життя полтавців комфортним, а рівень оплати проїзду в місцевому транспорті найдешевшим», — підсумував депутат обласної ради Сергій Мамоян.


Прес-служба Соціал-демократичної партії (СДП)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?