Авторизация

Вісті з Полтави - У Терешківській громаді на Масляну проложили ярмарок заради односельця


Вісті з Полтави - У Терешківській громаді на Масляну проложили ярмарок заради односельця

Владислав Таран потребує нашої допомоги

10 березня на стадіоні Марківки Терешківської ОТГ відбулося святкування Масляної. Небайдужі люди також влаштували ярмарок на підтримку Владислава Тарана.


Хлопець має важкий діагноз — облітеруючий ендартеріїт (хронічне захворювання судин з ураженням артерій ніг).



За словами першого заступника сільського голови Дмитра Івіна, такий формат проведення гулянь для громади новий:



— Другий рік поспіль ми святкуємо Масляну. У минулому році вона проходила у Терешках, більш скромно. У цьому році вирішили зробити на совість, аби люди згадували про подію.




Перший заступник сільського голови Дмитро Івін

Гуляння підготували в етно-стилі, адже намагалися відтворити найяскравіші традиції Колодія. Крім того, цьогоріч захід має благодійну складову. Розповідає виконуюча обов’язки директора комунального закладу «Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики» Юлія Авраменко:



— Головна мета — поєднати свято із благодійністю. Ми збирали кошти на лікування нашого односельця Влада. Хлопцю потрібно близько 15 тис євро. Крім цього, на гостів Масляної чекали виступи артистів Зінцівського будинку культури, виступи учнів Вацівської та Кашубівської шкіл. Були у нас і розваги для дітей, і народні ігри, такі як закидування чобота у колесо, півнячі бої.



Відзначення Масляної запланували на першу годину дня, проте мешканці громади зібралися задовго до його початку.




Масляна — свято щедрості та посмішок

Анатолій Матвієнко приїхав на свято Масляної зі своєю дружиною. На гуляннях подружжя пригощало бажаючих домашнім глінтвейном (гарячим вином зі спеціями та фруктами — прим. авт.). Анатолій Миколайович розповідає:



— У мене своя виноробня. Тому можу собі дозволити пригостити людей справжнім вином, — сміється винороб, — На захід нас запросила сільрада, ми не відмовили. А до свята бажаю всім нам весни, здоров’я, родючої землі, любові.



Крім напоїв господині пригощали пиріжками, печеною картоплею, варениками, і, звичайно ж, млинцями. Не забули про куліш та страви з м’яса.



Гості разом із ведучою зустрічали весну, а зимі дякували за морози, сніги, новорічні свята, пишно вбрану ялинку.



Концерт розпочався з музичного виступу народного аматорського хорового ансамблю Зіньківського будинку культури «Калина». Артисти виконували тематичні пісні про весну, вітали людей з Сирною неділею.




Голова Терешківської об'єднаної громади Наталія Туркенич разом із сином Дмитром

До теплих слів приєдналась голова Терешківської об’єднаної громади Наталія Туркенич:



— Сподіваюся, що з весною розквітне наша громада. Зичу вам здоров’я, не падати духом, залишатись веселими та цілеспрямованими. Особливо дякую нашим господиням, які долучилися до ярмарку. Всі кошти від реалізації ми направимо на допомогу односельцю Владиславу Тарану, адже він потребує нашої допомоги.




Опудало від Вацівської ЗОШ

Увечері відбулася дискотека з сучасними музичними хітами. Бажаючі спалили опудало, яке спеціально для гулянь зробили учні Вацівської школи.



Реквізити для допомоги Владиславу Тарану:


ПриватБанк — 5168 7573 5699 5557;
Монобанк — 5375 4141 0422 5510.

Будь-яка сума, навіть гривня — це велика допомога!


Прес-служба Терешківської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка