Авторизация

Вісті з Полтави - Burisma Group придбала першу полтавську ділянку на електронному аукціоні Держгеонадр


Вісті з Полтави - Burisma Group придбала першу полтавську ділянку на електронному аукціоні Держгеонадр


Компанія ТОВ «Нафтогазопромислова геологія» одержало перемогу в першому електронному аукціоні Держгеонадр на нафтогазову ділянку в Полтавській області — Дубрівсько-Радченківську площу. Підприємство запропонувало за лот 25,1 млн грн.


ТОВ «Нафтогазопромислова геологія» входить у групу компаній Burisma Group. В аукціоні брали участь двоє учасників. Конкуренцію за лот склало приватне підприємство «Оптима-ресурс», запропонувши 17,5 млн грн. Строки користування даної ділянки з метою промислової розробки та подальшим видобуванням нафти і газу — 20 років. 



Burisma Group об‘єднує низку видобувних та сервісних компаній в Україні та за кордоном, зокрема — «Еско-Північ», «Системойліженерінг», «Куб-Газ», «Перша українська газонафтова компанія», ПАРІ, «Надрагаз», «Нафтогазопромислова геологія». У 2018 році компанії групи видобули 955 млн кубометрів газу (на 25 млн (2,7%) більше, ніж у 2017 році). Видобуток конденсату зріс вдвічі до 72 тис тонн.






В.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк пояснює, що пропонована система електронних аукціонів має ряд переваг: 



— Насамперед, це публічність і відкритість, можливість відстежити всі етапи продажу дозволів, використання електронного майданчика і можливість участі в торгах з будь-якого місця, чесні і відкриті правила, формування справжньої, ринкової ціни, скорочення періоду проведення аукціонів і одне з найголовніших — відсутність контакту з чиновниками. 



Нагадаємо, що сьогодні Державна служба геології та надр України вперше провела аукціони на спеціальні дозволи по користуванню надрами з покладами нафти та газу в системі публічних електронних торгів Prozorro.продажі та на майданчику «Української Енергетичної Біржі».


Лілія УДОДЕНКО

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка