Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавщина — перша в рейтингу регіонів України за кількістю впроваджених інвестиційних проектів АПК


Вісті з Полтави - Полтавщина — перша в рейтингу регіонів України за кількістю впроваджених інвестиційних проектів АПК

Засідання колегії

Про підсумки роботи за минулий рік, реалізацію програм та звернення громадян: у Полтаві провели засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку ПОДА.


Агропромисловий сектор Полтавщини є лідером серед інших у країні. Під час засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації обговорили головні аспекти роботи напрямку. Підбили також підсумки роботи у минулому році. 



— За результатами минулих років можна з упевненістю сказати, що Полтавщина продовжує по праву вважатись агропромисловим центром України. За рейтингом регіонів у плані впровадження інвестиційних проектів в АПК вона посідає перше місце. Нам є чим пишатись. Проте є і над чим працювати. Впевненими кроками рухаємось далі, до розвитку області та нашої держави, — розповідає перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.




Андрій Пісоцький

На сьогодні в області впровадили 103 інвестиційних проекти, загальною вартістю 2,4 млрд грн. Минулого року впровадили 65 інвестиційних проектів, вартістю 2 млрд грн. Серед них 47 проектів в галузі рослинництва, вартістю 1,8 млрд грн. 



— Ми активно впроваджуємо реформи. На сьогодні в області реалізували максимальну кількість проектів. Головне завдання — це у інформаційній площині доводити до громади про ці можливості. За допомогою впроваджених інвестиційних проектів збільшуються робочі місця. Це є головним аспектом розвитку регіонів. Вже створили 489 робочих місць, — розповідає директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.



Також він відмітив, що Полтавщина має значний досвід у розвитку органічного землеробства. На сьогодні 23 суб’єкти господарювання мають сертифікати виробників органічної продукції.




Андрій Пісоцький та Сергій Фролов


Учасники засідання

Полтавщина, крім того, стала першим регіоном в Україні де почали застосовувати аграрні розписки. За час дії проекту в області оформили 93 аграрні розписки на суму понад 1,3 мільярди гривень. З початку цього року вже зареєстрували сім розписок, на суму 64,6 мільйони гривень.



В області нараховується 2292 фермерських господарства. 337 минулого року отримали з держбюджету 22 млн грн. Також представники фермерських господарств мають можливість долучатись до обласної Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини. За пріоритетними напрямками програма діє до 2020 року. У минулому році нею вже скористались 10 фермерських господарств.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка