Авторизация

Вісті з Полтави - Коментар Вячеслава Кременчуцького щодо статті про гелендваген за 10 млн грн


Вісті з Полтави - Коментар Вячеслава Кременчуцького щодо статті про гелендваген за 10 млн грн

Вячеслав Кременчуцький

Вячеслав Кременчуцький прокоментував матеріал щодо гелендвагена за 10 млн грн, який фігурує у розслідуванні НАБУ як подарунок Валерію Головку до дня народження, оформлений на його помічника


Стосовно вчорашньої статті яка вийшла на сторінках інтернет-видання «Полтавщина», хочу скористатися своїм правом дати коментар. 



Автомобіль, про який йдеться у вчорашній публікації належить мені на праві приватної власності. Даний автомобіль мені ніхто не дарував, це підтверджує договір купівлі продажу. Крім того, я сплатив за нього транспортний податок з фізичних осіб. 



Щоб підтвердити все, про що говоритиму нижче, я також звернувся до Регіонального сервісного центру МВС у Полтавській області, з письмовим запитом надати мені вичерпну інформацію стосовно мого автомобіля.



Відповідь: 



Ціна, за якою ввозив на митну територію України перший власник мене не цікавить, але згідно митної декларації, вона становить близько 100840 євро. 






Коли стало питання продажу і переоформлення на моє ім’я даного авто, виявилося, що його не можна переоформити, так як діє обмеження (відчуження заборонене протягом 365 днів з дня реєстрації).



Щоб провести купівлю-продаж автомобілю, потрібно його дорозмитнити. У продавця коштів на все це не було і ми домовились, що я сплачу усі витрати в рахунок вартості автомобіля. Але був один нюанс — внесення коштів я повинен був робити від його імені, тому в касі я стояв поряд і давав йому гроші, начебто усе робив він.


Загалом дане авто обійшлося мені близько 2 млн гривень, і аж ніяк не в 10 млн гривень, як про це йдеться в публікаціях на «Полтавщині» та інших виданнях. Продавця я бачив декілька разів і спілкування відбувалося виключно про нашу угоду. 



Що до моїх статків питання риторичне, я їх заробив, увесь час я працював на комерційних підприємствах, займався і займаюся бізнесом, і доволі вдало! 



У 2018 році я продав комерційну нерухомість, а отримані кошти витратив на купівлю даного авто. Операція по продажу нерухомості відображена у моїй декларації. 



Хочу доповнити, мені б дуже хотілося виключити з даного питання політичну складову. 



Я не публічна людина і хочу виконувати свою роботу, заробляти кошти для своєї родини, відпочивати та проводити вільний час з близькими та друзями. 



Сподіваюся, що я відповів у даному матеріалі на всі запитання!



З повагою, Вячеслав Кременчуцький.



Супровідні документи:


Посвідчення про реєстрацію автомобіля на Полтавській митниці ДФС від 22.12.2017
Митна декларація: сторінка № 1, сторінка № 2
Заява на технічний огляд автомобіля від 13.03.2018
Договір купівлі-продажу транспортного засобу від 14.03.2018: сторінка № 1, сторінка № 2
Квитанція
Заява на відчуження від 14.03.2018
Заява про перереєстрацію від 14.03.2018
Результати перевірки за Єдиним державним реєстром МВС від 14.03.2018
Акт огляду транспортного засобу та реєстрації документів від 14.03.2018
Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 14.03.2018
Витяг з Реєстру посвідчень на право реєстрації транспортних засобів від 14.03.2018
Податкове повідомлення-рішення від 17.07.2018 стосовно податкового зобов’язання
Податкова декларація про майновий стан і доходи: сторінка № 1сторінка № 2
Довідка з регіонального сервісного центру в Полтавській області від 26.02.2019

Від редакції: Коментар викликає багато запитань. Оскільки текст був надісланий «Полтавщині» у п’ятницю ввечері, нам пообіцяли відповісти на них у понеділок. Якщо у читачів інтернет-видання також є питання, ставте їх у коментарях. Ми обов’язково передамо.


«Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?