Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавський суд виніс вирок водію легковика, сквозь якого мотоцикліст отримав III групу інвалідності


Вісті з Полтави - Полтавський суд виніс вирок водію легковика, сквозь якого мотоцикліст отримав III групу інвалідності

Фото: pl.npu.gov.ua

У Полтаві суд зобов’язав водія легковика виплатити 30 тисяч гривень мотоциклісту, якого він збив біля ТРЦ «Київ»


Київський райсуд Полтави виніс вирок Володимиру Т., який влітку минулого року збив на своєму легковику мотоцикліста. 15 січня суддя Ольга Логвінова засудила його до умовного обмеження волі та зобов’язала компенсувати збитки. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.



Нагадаємо, подія сталася 19 червня у Полтаві біля ТРЦ «Київ». Близько 22:30 Володимир Т. їхав на автомобілі Opel Record вул. Зіньківською з боку пл. Павленківської. Коли повертав з вул. Зіньківської на вул. Степана Кондратенка, він перетнув суцільну подвійну лінію та виїхав на зустрічну смугу руху. Там його автомобіль зіткнувся із мотоциклом, який їхав вул. Зіньківською у бік вул. Соборності.



Водій мотоциклу Loncin отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. У нього діагностували закритий перелом медіального виростка стегнової кістки з розвитком гемартрозу, синовііту, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій м’яких тканин гомілки.



Експерти зробили висновок, що водій Opel міг уникнути зіткнення і не мав для цього перешкод. Провину визнав і він сам. Додав, що допустив аварію з необережності. Володимир Т. розповів, що після ДТП не тікав і чекав приїзду поліції та швидкої. Також погодився компенсувати частину збитків потерпілому.












Сам мотоцикліст розповів, що намагався уникнути зіткнення і різко загальмував. Після цього він впав і лежав на дорозі, поки перехожі викликали медиків та поліцейських. Далі він довго лікувався, втратив роботу й отримав III групу інвалідності. Тому він заявив претензії на компенсацію від водія Opel та страхової компанії.



Суддя заслухала усі покази та дослідила матеріали й дійшла висновку — Володимир Т. винен у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч.1 ст. 286 ККУ). У якості покарання вона призначила йому 2 роки обмеження волі. Від відбування цього терміну суддя водія позбавила, призначивши іспитовий термін — 1 рік.



Окрім того, Ольга Логвінова задовольнила:


цивільний позов прокурора — стягнути з Володимира Т. 3,1 тис. грн за лікування мотоцикліста і стаціонарі;
цивільний позов потерпілого до страхової компанії «Вусо» — стягнути з СК 56,6 тис. грн матеріальної та 10 тис. грн моральної шкоди;
цивільний позов потерпілого до обвинуваченого — стягнути з водія 30 тис. грн моральної шкоди.

Також Володимир Т. має виплатити 4,3 тис. грн за проведення судових експертиз і відшкодувати разом зі страховою потерпілому 704,8 грн судових витрат.



Тобто загалом потерпілий має отримати 97 тис. грн, а засуджений — виплатити 36 тис. грн.



15 лютого вирок набув законної сили.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка