Авторизация

Вісті з Полтави - На благодійному ярмарку в Щербанівській ОТГ збирали кошти на лікування онкохворого хлопчика


Вісті з Полтави - На благодійному ярмарку в Щербанівській ОТГ збирали кошти на лікування онкохворого хлопчика

Збір коштів організують в усіх школах громади

На операцію 7-річному жителю Щербанівської ОТГ Артему Могилі необхідно зібрати 125 тис. євро. Громада долучилася до зборів коштів.


У 2015 році лікарі поставили хлопчику невтішний діагноз — гострий лімфобластний лейкоз. За рік і два місяці лікування хвороба перейшла в стан ремісії. Проте у вересні 2018 року стався рецидив. Два блоки хіміотерапії не дали результатів. Щоб здолати хворобу, Артем потребує термінової трансплантації кісткового мозку нерідного донора.



За словами матері хлопчика Світлани Могили, пошук кісткового мозку в Україні може тривати декілька місяців. Чекати стільки часу — надто довго, тому родина через фонд «Таблеточки» звернулася за допомогою за кордон.




Світлана Могила, мати хлопчика

— Нас бере на лікування італійська клініка у Вероні. Сума лікування — 125 тис. євро. Артем зараз на хіміотерапії, і ми хочемо відправити кров, щоб почали шукати донора. Ми закінчуємо лікування в Полтаві, й нам потрібно шукати терміново донора за кордоном, — говоріть мати Артема.



Батьки Артема, які не мають грошей на лікування, звернулися до громади. Відгукнулися Щербанівська сільрада, підприємці громади та волонтери. Одним із заходів для збору коштів став благодійний ярмарок у Розсошенській гімназії.



Ярмарок організувала сільрада та сусідка сім’ї Артема Олена Лазоренко. Гімназія надала приміщення. Батьки учнів гімназії та волонтери принесли на ярмарок випічку, фрукти, цукерки, торти, які за символічну ціну продавали усім небайдужим. Також встановили кошики для пожертв.




Представники Тахтаулівського НВК долучилися до ярмарку


На ярмарку зібрали 38 тис. грн

До акції долучилися й сусідні громади. На ярмарок зі своїми смаколиками та поробками приїхали представники Тахтаулівського НВК.



— Директор Тахтаулівського НВК Юрій Анатолійович Клінцов почув про цю акцію в соцмережі й запропонував приєднатися. Ми долучалися до збору коштів у Тахтаулівському НВК, і вирішили взяти участь й у цьому благодійному ярмарку, — розповів заступник директора з виховної роботи Тахтаулівського НВК Роман Петров.



На ярмарку зібрали 38 тис. грн. Організатори планують провести заходи в усіх школах Щербанівської громади.



До благородної справи може долучитися кожен, перерахувавши кошти на вказані нижче рахунки.


Карта «ПриватБанку»: 5168 7427 0040 8986, Могила Анатолій Григорович
Рахунок «ПриватБанку»: 2924 4825 5091 00
Одержувач: Могила Анатолій Григорович
ЄДРПОУ Одержувача: 14360570
ЄДРПОУ Банку: 14360570
МФО: 305299
Призначення платежу: 5168742700408986, Могила Анатолій Григорович 2724818150

Прес-служба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка