Авторизация

Вісті з Полтави - Поліція проложила слідчий експеримент з автомобілем Наталії Саєнко, яка збила підлітка-велосипедиста(відео)


Вісті з Полтави - Поліція проложила слідчий експеримент з автомобілем Наталії Саєнко, яка збила підлітка-велосипедиста(відео)


У центрі Полтави група слідчих відтворила ДТП, внаслідок якого загинув 15-річний велосипедист Артем Левченко


Сьогодні, 6 лютого, група правоохоронців провела слідчий експеримент на місці, де 3 місяці тому автомобіль власниці ресторанного бізнесу Наталії Саєнко збив 15-річного Артема Левченка. Хлопець через 2 місяці після аварії помер у реанімації, а Наталія Саєнко, яка була за кермом, зараз знаходиться під домашнім арештом.



Близько 10-ї ранку у Корпусному парку для участі у відтворенні смертельного ДТП зібралися слідчі, свідки та статисти. За процесом спостерігали адвокат родини Левченків Дмитро Семеха та адвокат Саєнко Богдан Глядик. Візуально на слідчому експерименті можна було побачити наступне.









Спочатку свідків ДТП поставили на точки, де вони стояли, коли бачили момент зіткнення автомобіля з велосипедистом. Далі слідчі відтворили два епізоди: переїзд Левченка по пішохідному переходу і рух Саєнко на Mercedes-Benz по «кільцю». Свідки коригували дії статистів та відповідали на запитання слідчих.



Статист на велосипеді стартував з Корпусного парку і на швидкості виїхав на пішохідний перехід, ближчий до Малої академії мистецтв. Відмітку, де орієнтовано збили Артема Левченка, поставили у третій смузі руху.












Для слідчого експерименту взяли Mercedes-Benz ML250 Саєнко, який після ДТП стояв на штрафмайданчику. Статист стартував на ньому від пішохідного переходу, що біля Кадетського корпусу, рухався по третій смузі та зупинився біля Малої академії мистецтв. До слова, за кермом Mercedes-Benz був Коте Шонія, який приїхав на виклик Наталії Саєнко після ДТП.







Під час частини слідчого експерименту, який ми зафіксували, за кермом Mercedes-Benz був Коте Шонія

Під час проведення слідчого експерименту патрульні поліцейські перекрили рух транспорту на вулицях Соборності та Лідова.



Суть слідчого експерименту в наступному. Згідно з матеріалами справи, Наталія Саєнко перед пішохідним переходом не зменшила швидкість та не зупинилася, щоби дати дорогу пішоходу. У результаті автомобіль збив Артема Левченка. Причина ДТП — недотримання водієм п.18-1 ПДР, згідно з яким водій перед нерегульованим пішохідним переходом, на якому є пішоходи, повинен зменшити швидкість або зупинитися. Експерти мають з’ясувати: якщо Саєнко рухалася із дозволеною швидкістю, чи могла вона зупинити автомобіль в той момент, як побачила на пішохідному переході велосипедиста.



Загалом, сьогодні було проведено слідчий експеримент за показами двох свідків. Планувалося провести експерименти й ще з одним свідком та з обвинуваченою Наталією Саєнко, але процедура затягнулася до самого вечора. Оскільки в темряві й тумані немає сенсу проводити експеримент, буде призначена інша дата.



Адвокат Дмитро Семеха заявив, що слідчі тиснули на свідків та слідчому експерименту заважали сторонні особи. Адвокат Богдан Глядик сказав, що в нього також є зауваження до слідчого експерименту, але не уточнив які.



Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань взялося розслідувати зникнення відеореєстратора з машини Наталії Саєнко. Завдання слідчих ТУ ДБР, розташованого у Полтаві, встановити, чи мають до цієї справи причетність правоохоронці, які приїхали на місце ДТП.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка