Авторизация

Вісті з Полтави - У Кобеляках хлопчику відрізало пальці зламаною каруселлю — вихователька отримала вирок


Вісті з Полтави - У Кобеляках хлопчику відрізало пальці зламаною каруселлю — вихователька отримала вирок


У Кобеляцькій НВК № 1 в групі подовженого дня хлопчику відірвало пальці каруселлю — суд призначив виховательці 3 роки обмеження волі та позбавив права обіймати посади, пов’язані з вихованням у навчальних закладах


28 грудня 2018 року Кобеляцькій районний суд Полтавської області виніс вирок виховательці, через недбалість якої хлопчику з групи подовженого дня відрізало пальці каруселлю. Їй призначили 3 роки обмеження волі та позбавили права обіймати посади пов’язані з вихованням у навчальних закладах. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.



6 травня 2015 року учень 4-А класу Денис П. залишився у групі подовженого дня Кобеляцької НВК № 1. Після того, як хлопчик зробив уроки, без нагляду виховательки, з товаришем, пішов кататися на зламаній каруселі шкільного майданчика. Денис втратив рівновагу, впав і його права рука потрапила до отвору в перекритті каруселі. В результаті хлопчику відірвало пальці.



Вихователька Наталія Т. в суді свою провину у травмуванні хлопчика не визнала та пояснила, що учень пішов на ігровий майданчик без її дозволу. Вона одразу вийшла за ним на двір і побачила, що дитина впала з каруселі.



Потерпілий Денис П. пояснив на суді, що інші вчителі та його класний керівник забороняли кататися учням на цій каруселі, а вихователька групи подовженого дня — ні. За словами свідків, вихователька Наталія Т. відпускала учнів на шкільний майданчик, а сама спостерігала з вікна за ними. Також часто вихователька ходила до кабінету музики, щоб відпочити, а старшим дітям в групі подовженого дня давала доручення наглядати за молодшими.



Під час судового засідання шкільний завгосп розповіла, що про несправність каруселі знали всі працівники школи, адже вона повідомляла про це на нараді. Виховательці Наталії Т. завгосп також повідомляла про несправність, адже неодноразово бачила що діти катаються на ній.



За словами прибиральниці, яка того дня працювала у школі, близько 16 години вона пішла подивитися, скільки дітей залишилось в школі та побачила, що в коридорі біля умивальника стоїть хлопчик. Його рука була в крові. Прибиральниця дізналась у хлопчика, хто його вихователь та почала голосно гукати Наталію Т., потім одразу викликала швидку. Також вона побачила, що інша учениця цієї ж групи в цей час мила підлогу від слідів крові.



Прибиральниця також повідомила, що вихователька під час виконання своїх обов’язків неодноразово залишала клас з дітьми, а сама йшла відпочивати в музичний клас до вчительки музики, де вони випивали різні напої. Вихователь з іншої групи продовженого дня була в цей час надворі з дітьми.



Вирок



Суд критично розцінив покази вчительки музики про те, що 6 травня 2015 року близько 16 години вона не відпочивала разом із вихователькою групи подовженого дня. А коли почула крики та вийшла в коридор, то побачила, що вихователька допомагала хлопчику та викликала швидку. Суд вважає, що її покази спростовуються іншими показами свідків.



Суддя Ірина Омельченко взяла до уваги і той факт, що вихователька Наталія Т. пробачення у хлопчика не просила, допомогти в лікуванні не пропонувала. Мати потерпілого прохала суд позбавити виховательку права обіймати посаду та не застосовувати покарання, пов’язане з позбавленням волі.



Враховуючи всі вищезгадані обставини, суд призначив Наталії Т. три роки обмеження волі та позбавив її права обіймати посади, пов’язані з виховним процесом у навчальних закладах протягом 1 року.



Нагадаємо, що у 2014 році Шишацький районний суд виправдав вчителя місцевої школи, учень якого відрубав іншому пальці.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?