Авторизация

Один із ВНЗ Полтавщини потрапив до десятки кращих центрального регіону країни

Один із ВНЗ Полтавщини потрапив до десятки кращих центрального регіону країни
Один із ВНЗ Полтавщини потрапив до десятки кращих центрального регіону країни

Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського

Інформаційний ресурс "Освіта.ua" представив вузи східного, західного, центрального та південного регіонів України в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів 2015 року.

Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського потрапив до десятки кращих ВНЗ центрального регіону.
Університет набрав 181 бал і посів 7 місце, випередивши такі навчальні заклади, як Черкаський національний університет імені Б. Хмельницького, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та Дніпропетровську медичну академію. А кращим ВНЗ центрального регіону став Донецький національний університет.


Один із ВНЗ Полтавщини потрапив до десятки кращих центрального регіону країни

Довідково: Витоки Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського сягають 1920 року, коли був заснований в Кременчуці перший вищий навчальний заклад. Це були Кременчуцькі вищі педагогічні курси з українською мовою викладання. За правовим статусом їх прирівняли до технікумів, що вважалися вищими навчальними закладами.
Наразі Університет здійснює підготовку за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра за основними напрямами: культура, філологія, економіка і підприємництво, менеджмент, право, екологія, геодезія, картографія та землевпорядкування, прикладна математика, транспортні технології, інженерна механіка, інженерне матеріалознавство, металургія, зварювання, електротехніка, електронні апарати, комп'ютеризовані системи, автоматика та управління, комп'ютерна інженерія, електромеханіка. У структурі КрНУ 28 кафедр та понад 30 допоміжних підрозділів. Здійснюється післядипломна освіта та перепідготовка кадрів. Діють аспірантура та докторантура, шість спеціалізованих вчених рад із захисту кандидатських дисертацій. За п’ять останніх років прийом за держзамовленням збільшився більше, ніж у 2,5 рази.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка