Авторизация

Банки не мають право нараховувати пеню на непогашений кредит переселенцям

Банки не мають право нараховувати пеню на непогашений кредит переселенцям
Банки не мають право нараховувати пеню на непогашений кредит переселенцям

МГО "Луганське земляцтво"

У рамках ініціативи "Швидка юридична допомога" юристи МГО "Луганське земляцтво" надають безкоштовні консультації кваліфікованих юристів для вимушено переміщених осіб зі сходу України і Криму з усіх питань.

До організації звертаються переселенці, які свого часу взяли кредит у банку, але вимушено змінивши місце проживання, втративши будинок, роботу і майже все майно, виявилися просто не в змозі виплатити кредит вчасно.

Юристи МГО "Луганське земляцтво" роз'яснюють, що внутрішньо переміщені особи зобов'язані виплачувати взяті кредити і нараховані за ними відсотки в повному обсязі. Пільг, які дозволили б скоротити виплачувану суму кредиту для ВПЛ, в Україні не передбачено.

Однак, відповідно до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції", банки не мають права застосовувати штрафні санкції або нараховувати пеню на непогашений кредит, якщо кредитополучатель є внутрішньо переміщеним обличчям і офіційно зареєстрував свій статус.

Звертаємо увагу, що банки та особи або організації, що діють від їхнього імені, не мають права звертатися з погрозами до особам, які не виплатив кредит вчасно. У разі отримання погроз від імені банку, громадянам потрібно звертатися в правоохоронні органи для захисту своїх прав.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?