Авторизация

Центральну вулицю Полтави та два райони хочуть "декомунізувати"

Центральну вулицю Полтави та два райони хочуть "декомунізувати"
Центральну вулицю Полтави та два райони хочуть "декомунізувати"

Представники православної церкви звернулися до робочої групи з "декомунізації" при Полтавській облдержадміністрації з проханням перейменувати центральну вулицю Жовтневу у Полтаві на Соборну.
Про це з посиланням на директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадима Штефана повідомляє обласна телекомпанія "Лтава".

"Перейменування вулиці Жовтневої на вулицю Соборна – це така знакова назва, яка має і світський характер і має православний характер", - зазначив Штефан.

Окрім вулиці в обласному центрі також планують перейменувати два райони. Відтак Ленінський стане Подільським, а Октябрський - Котляревським.

В цілому ж до 21 лютого Полтавщина має позбутися комуністичних назв майже 50 населених пунктів. Під дію законів про так звану "декомунізацію" в регіоні підпадають понад 2 тисячі вулиць. Лише за січень нового року перейменовані 152 вулиці.

Утім, як зазначив Вадим Штефан, не всі райони активно долучаються до цього процесу. Наразі 21 населений пункт області відмовився від перейменування, а 9 взагалі проігнорували вимоги закону, не вчинивши жодних дій.

Остаточне рішення щодо перейменування в Полтаві буде прийняте після 21 лютого.

Як повідомлялось раніше, 21 листопада розпочався ІІ етап декомунізації, який триватиме до 21 лютого. До цього часу в Україні мають змінити назви вулиць, районів та населених пунктів, які нагадують про комуністичне минуле країни. Відповідальність за це покладена на місцеву владу.


Нагадуємо, що на сайті петицій Полтавської міськради, збираються підписи, щоб перейменувати один із скверів міста в пам'ять Андрія Кузьменка "Скрябіна" - "Місце щасливих людей".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка