Авторизация

"Полтававодоканал" хоче підняти тарифи

"Полтававодоканал" хоче підняти тарифи
"Полтававодоканал" хоче підняти тарифи

КП "Полтававодоканал" звернулося до НКРЕКП із проханням встановити тарифи на економічно обґрунтованому рівні: 6,64 грн./м3 на централізоване водопостачання та 5,51 грн./м3 на централізоване водовідведення.


Очікується, що тарифи КП "Полтававодоканал" збільшаться у порівнянні з діючими на: централізоване водопостачання на 36 %, централізоване водовідведення на 41%. Тарифи плануються без врахування отримання прибутку. Про це повідомляється на офіційному сайті підприємства.

Діючі тарифи для КП "Полтававодоканал" були встановлені 20.06.2014 року постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних прослуг застосовуються з 1.08.2014.

Причини намірів підвищити тарифи пояснюються тим, що з часу встановлення останніх відбулося зростання цін на матеріально-технічні ресурси (за основними складовими: електроенергію – на 33%, паливо – 22%, газ природний - 45% та на 70% в середньому на інші складові витрат: будівельні матеріали, послуги сторонніх організацій, інші обов’язкові витрати). Також відбулося підвищення мінімального рівня заробітної плати на 13%. Все це призвело до збільшення фактичної собівартості послуг у порівнянні з врахованою діючими тарифами КП "Полтававодоканал".

Фактичний рівень відшкодування економічно - обґрунтованих витрат підприємства діючими тарифами склав:

- централізоване водопостачання – 73 %

- централізоване водовідведення – 71 %.

Внаслідок підвищення цін на матеріально-технічні ресурси та зростання мінімального рівня заробітної плати, безодночасного підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, КП "Полтававодоканал" отримало збитки за січень-вересень 2015 року у сумі - 37 млн.грн., за рік очікується – 49 млн. грн.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?