Авторизация

У 20 із 25 районів Полтавщини перейдений епідпоріг захворюваності на ГРВІ

У 20 із 25 районів Полтавщини перейдений епідпоріг захворюваності на ГРВІ
У 20 із 25 районів Полтавщини перейдений епідпоріг захворюваності на ГРВІ

Найскладніша ситуація - в Карлівському районі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Полтавської ОДА Валерій Головко:

"… На Полтавщині на сьогодні дійсно померли 13 хворих, але не від "свинячого грипу", а від бактеріальної пневмонії, що виникла як ускладнення після хвороби. Лише в одному випадку під час розтину виявлено висів грипу штаму N1H1, проте його мають підтвердити ще лабораторні дослідження.

Як повідомив сьогодні на апаратній нараді директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак, одна з причин такого серйозного ускладнення (окрім хронічних хвороб, на фоні яких виникає пневмонія) - це несвоєчасне звернення до лікарів за допомогою. Хворі самотужки намагаються збити високу температуру, самі "лікують" бронхіт - і лише на 5-6 добу викликають "швидку". Непоодинокі випадки й відмови від госпіталізації. Тому, дорогі земляки, у випадку появи високої температури, різкого погіршення самопочуття не займайтеся самолікування, а звертайтеся до лікарів.

Ще один момент - епідеміологічна ситуація в кожному районі залежить від роботи чи бездіяльності голови РДА, господаря району. Йдеться про кооординацію роботи, точніше співпрацю влади та лікарів у кожному районі, наявність усіх необхідних медикаментів у аптеках, запровадження карантину у освітніх закладах. Тому попередив очільників районів про персональну відповідальність за епідситуацію і бездіяльність. Аж до кадрових висновків. У випадку з Карлівським районом зокрема".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка