Авторизация

Влада Полтави відхрещується від логотипа, створеного студією Артемія Лебедєва

Влада Полтави відхрещується від логотипа, створеного студією Артемія Лебедєва
Влада Полтави відхрещується від логотипа, створеного студією Артемія Лебедєва

На офіційному сайті Полтавської міськрада та її виконавчого комітету з’явилось повідомлення про те, що офіційно розробка логотипа міста студії Лебедєва або комусь іншому не замовлялась.
Жодної копійки з міського бюджету на замовлення або створення логотипу міста не було витрачено. Логотип, який викликав обурення громади, пропонувався як можливий для "Полтави Туристичної", а не міста як такого. Він не був замовлений, а розроблений і запропонований студією на безоплатній основі. Логотип він не проходив обговорення на жодній з необхідних комісій, або громадського обговорення. Відтак, ніяк не може бути затвердженим.

Ситуацію з появою логотипу на комунальному сайті "Полтава Туристична" 25 січня обговорювалась під час засідання комісії з питань розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Тарашевська зазначила, що оприлюднення логотипу як такого, що вже затверджений, було перевищенням службових повноважень начальником відділу туризму та культурної спадщини управління культури Віталія Павлова, адже він не погодив цього питання ні з ким.

Тим часом, сам Артемій Лебедєв у Фейсбук 25 січня написав:

"Дамы и господа, позвольте представить вашему вниманию логотип города Полтавы.

Полтава известна в летописях с начала XII века, однако согласно археологическим исследованиям первое поселение на этом месте возникло еще в 899 году. Город подарил мировой кухне знаменитые полтавские галушки, здесь был крещен Николай Гоголь и именно сюда в 1924-м приезжал американский писатель Альберт Вильямс изучать загадочную советскую душу. По-настоящему знаменитой Полтава стала благодаря битве 1709 года, после которой началось активное развитие города. В студии разработан логотип, демонстрирующий богатую историю Полтавы.


В знаке тесно переплетены традиционные геральдические символы, изображения элементов народных промыслов, символы неповторимой местной природы и героического прошлого города.

Составляющие знака легко комбинировать для создания фирменных фонов и затейливых орнаментов.

Над проектом работал ведущий дизайнер студии (а заодно и коренной полтавчанин) Владимир Павленко".

Як бачимо, сам керівник студії не розглядає його, як пробний варіант. З процесом створення логотипу можна познайомитись на сайті студії.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка