Авторизация

У Кременчуцькій виховної колонії згадували Юрія Покальчука

У Кременчуцькій виховної колонії згадували Юрія Покальчука
У Кременчуцькій виховної колонії згадували Юрія Покальчука

25 січня вихованці Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області прийняли участь у літературній годині до дня народження відомого українського письменника, перекладача, літературознавця Юрія Покальчука. Про це повідомляє прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області.

Годину пам’яті присвятили 75-й річниці від дня народження Пако, щирого патріоту своєї землі. Хлопцям розповіли про життєвий та творчий шлях, про захоплення та мрії, про креативні проекти письменника і великого життєлюба.
Підлітки читали поезію Покальчука: "Вони кажуть", "Любити як дихати", "Я упаду", "Я тебе не люблю", "Коли ти йдеш вулицею", "Діоген".
Юнаки почули спогади друзів та близьких знайомих Юрія про неабиякий слід, який він залишив у вітчизняній літературі.

Окремо присутні згадали і про те, як Покальчук спілкувався з неповнолітніми засудженими, опікувався ними у колонії і допомагав влаштувати їхнє подальше життя на свободі. Про те, як він влаштовував у колоніях гуртки художньої самодіяльності, видавав літературний часопис, авторами якого стали самі засуджені, збирав для них одяг, допомагав писати листи рідним. Але найважливішою допомогою для хлопців, було душевне людське спілкування Юрія.

Підлітки вкотре перечитали сторінки журналу "Горизонт", вірші засуджених хлопців та їхні твори-сповіді про життя і про те, як потрапили за грати.

Багато вихованців колонії перейнялися спогадами та відчули на собі те добро, підтримку і теплоту, які Юрій Покальчук дарував оточенню. А подальшим життєвим девізом для більшості хлопців став девіз життя Пако: "Якщо хтось може, то чому не я!".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?