Авторизация

На Полтавщині хочуть зберегти профтехосвіту, але власних коштів не вистачає

На Полтавщині хочуть зберегти профтехосвіту, але власних коштів не вистачає
На Полтавщині хочуть зберегти профтехосвіту, але власних коштів не вистачає

26 січня у Полтавському обласному центру естетичного виховання учнівської молоді відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

У засіданні, яке вів голова комісії Сергій Шевчук, взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, Миргородський міський голова Сергій Соломаха, Гадяцький міський голова Володимир Нестеренко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Полтавської міської ради, закладів освіти та культури, представники громадськості, журналісти.

Говорили, зокрема, про стан фінансування професійно-технічних навчальних закладів у зв'язку із зміною бюджетного законодавства України. За інформацією виконуючого обов’язки директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Галини Власюк, у 2016 році змінено порядок фінансування закладів системи професійно-технічної освіти України. Якщо раніше ці заклади фінансувалися за рахунок субвенції із державного бюджету, то з початком нинішнього року видатки на це передано на фінансування з місцевих бюджетів. На Полтавщині на фінансування прфтехосвіти потрібно 200 млн. грн. Із 37 закладів профтехосвіти області 21 знаходиться у містах обласного значення. Наразі тільки частина місцевих рад спромоглася виділити кошти на утримання цих закладів протягом першого кварталу. Як бути далі – невідомо, адже вільні фінансові ресурси у місцевих бюджетах відсутні.

Учасники зібрання зазначили важливість збереження в області системи профтехосвіти, забезпечення передачі майна та земельних ділянок закладів з державної до комунальної власності. При цьому комісія вважає за доцільне функціонування професійно-технічних закладів саме на обласному рівні. Це дало б змогу самостійно сформувати оптимальну мережу професійно-технічних закладів та визначати замовлення на підготовку робітничих кадрів, враховуючи потреби області. Фінансуватися заклади мають як і раніше - за рахунок субвенції з державного бюджету. На думку депутатів, дане питання потребує якнайшвидшого врегулювання на законодавчому рівні.

Комісія рекомендувала місцевим радам, на територіях яких функціонують заклади системи профтехосвіти, віднайти кошти для фінансування цих закладів у першому кварталі 2016 року. Разом з тим, ухвалено підготувати проект відповідного Звернення обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?