Авторизация

На Полтавщині зафіксований випадок загибелі дикого кабана від африканської чуми свиней

На Полтавщині зафіксований випадок загибелі дикого кабана від африканської чуми свиней
На Полтавщині зафіксований випадок загибелі дикого кабана від африканської чуми свиней

Фото novadoba.com.ua

За оперативною інформацією ГУ ДСНС України у Полтавській області 24 січня о 12.00 поблизу с. Єньки Хорольського району місцевими мешканцями виявлено труп дикого кабана.

Управлінням ветеринарної медицини в Хорольському районі були зібрані зразки матеріалу для встановлення можливих захворювань та направлено на дослідження до ветеринарної лабораторії м. Полтави. Особовим складом ДПРЧ-20 м. Хорол труп кабана спалено у визначеному головним лікарем управління ветеринарної медицини в Хорольському районі місці.

У результаті досліджень паталогічного матеріалу 26.01.2016 року виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней. Цього ж дня проведено засідання держаної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хорольській районній державній адміністрації, рішенням якої встановлено зону захисту 3 км в урочищі поблизу с. Єньки Хорольського району та зону нагляду в радіусі 20 км. Проведено засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС, на якій подію класифіковано як НС.

Із метою недопущення неконтрольованого руху транспортних засобів виїзди і в’їзди в населений пункт с. Єньки перекрито, встановлено дезбар'єри. При в'їзді в зону захисту встановлені охоронні ветеринарно-поліцейські пости, знаки на об’їзд карантинної зони. Встановлено порядок та контроль переміщення людей, транспорту через зону захисту. Контроль за ходом виконання робіт здійснює оперативна група ГУ ДСНС України у Полтавській області на чолі з начальником Головного управління.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка