Авторизация

Прокуратура повернула будівлі в центрі Полтави у державну власність

Прокуратура повернула будівлі в центрі Полтави у державну власність
Прокуратура повернула будівлі в центрі Полтави у державну власність

За позовом прокуратури рішенням господарського суду Полтавської області визнано право власності держави на будинок, розташований по вул. Ляхова, 1 у Полтаві. Його площа – 2,5 тис. кв.м., а вартість – понад 43 млн. грн.
За інформацією прес-служби обласної прокуратури, харківський апеляційний господарський суд залишив без змін це рішення, яким було задоволено позов прокуратури Полтавщини в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради та Полтавської обласної ради професійних спілок.

Цей будинок у 2009 році рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради був переданий у приватну власність Полтавській обласній раді професійних спілок і надавався у користування різним комерційним структурам. Прокуратура, вважаючи, що будівля незаконно вибула з державного володіння, подала позов і відстояла свою позицію у судах.

Ще одна будівля, повернута державі, розташована на вул. 1100-річчя Полтави. Виконуючи постанову Донецького окружного адміністративного суду за позовом прокурора Київського району Полтави, державним реєстратором прав на нерухоме майно реєстраційної служби Краматорського міського управління юстиції Донецької області скасовано право приватної власності фізичної особи на адміністративну будівлю в Полтаві. Будинок площею понад тисячу квадратних метрів та вартістю більше 11 млн. грн., розташований в центрі Полтави, перейшов у державну власність. Позов прокурора Київського району Полтави в інтересах держави в особі регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській області постановою Донецького окружного адміністративного суду було задоволено минулого року.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка