Авторизация

Полтавські депутати просять владу припинити лобіювання інтересів видобувників

Полтавські депутати просять владу припинити лобіювання інтересів видобувників
Полтавські депутати просять владу припинити лобіювання інтересів видобувників

Фото ltava.poltava.ua

Депутати Полтавської обласної ради 29 січня ухвалили звернення до Президента, прем'єр-міністра, Верховної ради та народних обранців від регіону, в якому просять зробити порядок надання дозволів на користування надрами більш жорстким та прозорим. Про це йдеться у тексті звернення, яке публікують "Новини Полтавщини".


У ньому, зокрема, йдеться, що постанова Кабміну №1173 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у господарській діяльності" не враховує інтересів громад, оскільки органи місцевого самоврядування виключаються із процесу погодження місця розміщення видобутку та контролю за діяльністю видобувальників. На думку депутатів, такі зміни в законодавстві лобіюють інтереси виключно монополістів, порушують принципи децентралізації та принижують роль місцевої влади.

У зв'язку з цим Полтавська обласна рада вимагає:

1)​ зупинити дію пункту 11 постанови Кабінету Міністрів України №1173 від 16.12.2015 року "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності";

2)​ у Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 року № 615, визначити чіткі підстави для відмови обласними радами у погодженні отримання спеціальних дозволів на користування надрами;

3)​ законодавчо визначити необхідність укладання надрокористувачами соціальних угод з органами місцевого самоврядування за місцем здійснення видобувної діяльності.

Депутати облради та органи місцевого самоврядування також нагадують, що неодноразово звертали увагу влади на недоліки діючого законодавства, яке абсолютно не враховує інтереси громад у питанні користування надрами. Утім, всі пропозиції полтавців із вирішення проблеми так і залишились без відповіді.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?