Авторизация

Минулого тижня на ГРВІ захворіли понад 15 тис. мешканців Полтавщини

Минулого тижня на ГРВІ захворіли понад 15 тис. мешканців Полтавщини
Минулого тижня на ГРВІ захворіли понад 15 тис. мешканців Полтавщини

Фото dailylviv.com

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області, на Полтавщині продовжується епідемічний підйом захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, показники перевищують епідпорогові як в цілому по області, так і в переважній більшості міст та районів.
Відзначається циркуляція грипу A(H1N1)pdm09, однак спостерігається зниження захворюваності порівняно з попереднім тижнем. В області за тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 15 202 людей, захворюваність знизилась на 10%. Показник захворюваності склав 105,5 на 10 тисяч населення (на 41% вище за епідпороговий).

Питома вага дітей серед захворілих, як і на минулому тижні, є низькою (38%, звичайний показник для області – 60-65%). Серед школярів спостерігається більш інтенсивне, ніж серед всього населення, зниження захворюваності – на 19%, показник захворюваності нижче епідпорогового на 33%.

Госпіталізовано 958 хворих, з них 442 дитини, що складає 6% від кількості захворілих (показник на рівні попереднього тижня, однак з початку епідсезону і до кінця 2015 року показник складав 2% – 3%).

При дослідженні у вірусологічній лабораторії ДУ «Полтавський ОЛЦ ДСЕСУ» методом полімеразної ланцюгової реакції отримані позитивні результати на вірус типу A(H1N1)pdm09 в матеріалі від хворих з Полтави (дорослі), Карлівського (дорослі та дитина), Семенівського району (дитина).

Показники захворюваності продовжують перевищувати епідемічні пороги на більшості адміністративних територій. Не перевищені епідпороги тільки в Диканському, Лубенському, Новосанжарському, Полтавському, Решетилівському, Хорольському та Шишацькому районах). Спостерігається зниження або стабілізація на рівні минулого тижня в більшості міст та районів (в усіх 6 містах та 16 районах).

За епідпоказаннями за рішенням органів місцевої влади припинено навчання (продовжені канікули) в 416 закладах освіти області. Про це повідомляє прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка