Авторизация

У Глобиному вулиця Жовтнева змінила назву

У Глобиному вулиця Жовтнева змінила назву
У Глобиному вулиця Жовтнева змінила назву

Мешканці вулиці Жовтневої в місті Глобине в грудні 2015 року звернулися до міської ради з пропозицією про перейменування її на Виноградну.

Враховуючи думку громадськості та керуючись вимогами Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», 2 лютого Глобинський міський голова Станіслав Джусь підписав розпорядження, яким затвердив зміну назви вулиці Жовтневої та присвоєння їй нової назви – Виноградна.

У Глобиноиу підлягають до перейменування вулиці Ударників та Паризької Комуни, в с. Семимогили вул. Колгоспна та Жовтнева, а в селах Шепелівці та Новомосковському – вулиці Першого Травня. На жаль, взагалі така робота належним чином не проведена на територіях населених пунктів колишніх Жуківської Опришківської та Борисівської сільських рад, де до цього часу не змінена назва жодної з вулиць цих населених пунктів, які підпадають під обов’язкове перейменування.

Тепер же, відповідно до вимог законів України про декомунізацію, до 21 лютого цього року правом змінювати назву вулиці наділені голови місцевих рад, а в Глобинській міській об’єднаній громаді – міський голова. Однак, підставою для прийняття таких рішень є звернення та ініціатива громадськості. Після 21 лютого за рішенням голови Полтавської обласної державної адміністрації за рекомендаціями до присвоєння нових назв все того ж Українського інституту національної пам’яті.


До речі, у Хоролі пропонують "декомунізувати" 23 вулиці та 3 тупика.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?