Авторизация

На Полтавщині перейменовані два населених пункти

На Полтавщині перейменовані два населених пункти
На Полтавщині перейменовані два населених пункти

Верховна Рада України сьогодні 230-ма голосами ухвалила Постанову № 3854 "Про перейменування окремих населених пунктів та районів". Проти, за інформацією офіційного сайту ВР, голосували 2 нардепи, утримались – 11, не голосували – 97 з присутніх на засіданні.

Згідно із документом, перейменовано населені пункти й на Полтавщині: місто Червонозаводське Лохвицького району на місто Заводське; село Радянська Дача Качанівської сільської ради Гадяцького району на село Дачне.

Загалом перейменовано 1 – район; 5 – міст; 169 – сіл, селищ в 17 областей України. Прийнятою постановою затверджені пропозиції органів місцевого самоврядування, що були підтримані Українським інститутом національної пам’яті.


На Полтавщині перейменовані два населених пункти


Нагадаємо, згідно з пунктом 7 статті 7 Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" обласним, міським, районним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом доручено провести громадські слухання та подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування населених пунктів, районів та областей, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Верховна Рада України у тримісячний строк, який обчислюється з дня закінчення строку, визначеного пунктом 7 цієї статті Закону, приймає рішення про перейменування населених пунктів та районів з урахуванням пропозицій органів місцевого самоврядування та рекомендацій Українського інституту національної пам’яті.

Звернему увагу, що проект постанови № 3854 був внесений до ВР 1 лютого, проте спочатку він не передбачав перейменування м. Червонозаводське і 9 із 169 селищ і сіл. Відповідні зміни з'явилися в доопрацьованому проекті постанови, внесеному 3 лютого. Ініціатором документа виступили 11 народних депутатів України, членів комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на чолі з Сергієм Власенком.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?