Авторизация

У Києві пропонують встановити пам'ятник відомому полтавцю

У Києві пропонують встановити пам'ятник відомому полтавцю
У Києві пропонують встановити пам'ятник відомому полтавцю

На місці пам'ятника Щорсу може з'явитися пам'ятник Петлюрі / Фото zn.ua

На сайті Київської міської ради з'явилася петиція, яка пропонує демонтувати пам'ятник Щорсу і встановити на його місті пам'ятник Симону Петлюрі.

"У зв'язку з низкою законів України, а саме ЗУ "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті" та ЗУ "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки", пам'ятник червоному командиру, що був частиною окупаційного війська та виступав виконавцем знищення Української Народної Республіки, повинен бути демонтований.

Наразі на його заміну пропонується встановлення пам'ятника видатному українському діячеві, очільнику українських збройних сил періоду перших визвольних змагань Симону Васильовичу Петлюрі. Одним з факторів, що обумовлюють саме цю особистість на увіковічення є те, що вулиця С. Петлюри виходить прямо на сьогоднішній пам'ятник Щорсу", - йдеться в петиції.

Станом на 3 березня петиція набрала 294 підписи із 10 тисяч необхідних для її розгляду. До завершення збору підписів ще залишається 88 днів.

До речі, в Полтаві вже практично вирішено перейменувати вулицю Артема в Симона Петлюри.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?