Авторизация

Сухі корми для кішок

Сухі корми для кішок
Сухі корми для кішок

У багатьох людей сьогодні в квартирах або заміських будинках живуть коти і кішки. Однак, як показує статистика, далеко не всі господарі годують своїх вихованців чимось, по-справжньому, натуральним.


Найчастіше люди вибирають спеціалізовані корми, призначені для кішок (рос. корм для котов), бо сказано ж адже рекламою, що «їжа з нашого столу їм не підходить». Все-таки ця фраза стала одним з найбільш пам'ятних слоганів, хоча ним, по суті, не була.


Насправді, варто згадати ще один слоган, який, у ставленні до котячих кормів, повинен бути злегка переінакшений: не всі корми однаково корисні. Якщо ви регулярно купуєте сухий корм для кішок, і годуїте ним свого вихованця, і вважаєте, що він, таким чином, отримує достатній раціон, то ви помиляєтеся.


Насправді вибирати в сьогоднішніх магазинах особливо нема з чого, оскільки всі корми для представників сімейства котячих, в основному, діляться на дві підкатегорії: сухий корм для кішок і консервований. Тобто, відмінність, банально полягає в консистенції.


Що ж стосується вартості, то в продажу сьогодні є як економічні види кормів (вони зазвичай взагалі продаються на вагу, і ніяк не маркуються, вгадати, наскільки корм якісний - неможливо), так і преміальні. Тут ви ризикуєте просто переплатити за упаковку і бренд, як і в більшості інших випадків, коли купуєте що-небудь з преміум-сегмента.


Отже, економічний тип корму може ховати за своєю низькою ціною досить відчутні вади. Найперший зазвичай полягає в тому, що склад такого корму, як правило, включає в себе кісткову і кукурудзяну муку. А для будь-якої кішки ці два інгредієнти - шкідливі. Якщо конкретніше, то вони можуть досить швидко посадити вашій кішці нирки, і викликати супутні хронічні хвороби, особливо якщо годувати кішку дешевим кормом довго і наполегливо. Так що, постарайтеся знайти спосіб і зрозуміти, чи не шкідливий обраний вами економічний корм? Інакше ви заощадите на здоров'ї улюбленця.


Є, втім, ще один аргумент, що говорить проти кормів такого типу. Справа в тому, що сухі дешеві корми вкрай недовго «діють». Дивне слово, по відношенню до харчування для кого-небудь, але суть відображає вірно. Чим корм дешевше, тим частіше кіт буде хотіти їсти, і тим більше ви кормів в кінцевому підсумку, витратите. Просто сухий дешевий корм не задовольняє голод надовго. Як, втім, і дешеві консерви. До того ж, ви ризикуєте викликати у свого вихованця серйозні проблеми з травленням, а часом це може бути ще й серйозне ожиріння. Загалом, тут все практично так само, як і у людей.


Нарешті, є ще один мінус дешевого корму для котів. Він полягає в тому, що подібні продукти харчування банально несмачні для кішки. Економічні продукти дуже часто мають в складі багато харчових добавок. А враховуючи, що продають їх часто взагалі без коробки, ви навряд чи зможете дізнатися, які саме це добавки.


До речі, між дорогими і преміальними кормами для кішок існують ще й так звані проміжні. Це просто звичайні корми, які коштують куди дорожче, ніж економ-клас. Але зате, вони не такі дорогі, як корми преміум-рівня. У них досить різноманітна смакова палітра, плюс, звичайні корми можуть мати цільове призначення. Наприклад, з їх допомогою можна проводити у кішки профілактику хвороб. Бувають спеціальні корми для стерильних котів і кішок. У складі таких кормів (які обов'язково продаються в коробках), є багато вітамінів. Тобто, по суті, ви не ризикуєте здоров'ям свого вихованця, коли насипаєте в його миску корму такого типу.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?