Авторизация

У десятці найбагатших людей України один полтавець

У десятці найбагатших людей України один полтавець
У десятці найбагатших людей України один полтавець

Андрій Веревський / Фото squarespace.com

"Forbes Україна" презентувала свіжий рейтинг топ-100 найбагатших людей України.
Тектонічні зрушення в товарно-географічній структурі українського експорту, а також трансформація в політичному житті України спровокували низку суттєвих змін у списку, зазначає видання.

У першій десятці є й один полтавець. Статки Андрія Веревського, який посідає дев’яте місце, оцінюють у $694 млн. За підсумками 2015-го чистий прибуток його компанії "Кернел" становить $106,9 млн проти збитку $98,3 млн 2014-го.

Перше місце в рейтингу традиційно дісталося Рінатові Ахметову ($2,3 млрд), на другому – Ігор Коломойський ( $1,3 млрд), на третьому – Геннадій Боголюбов ( $1,3 млрд), четвертий рядок – за Віктором Пінчуком ( $1,2 млрд), п'ятірку лідерів закриває Юрій Косюк ($1 млрд), шостий – президента України Петро Порошенко ($858 млн), сьомий - Олексій Вадатурський ( $840 млн), Олександр Ярославський перебуває на восьмій сходинці рейтингу ( $721 млн), Леонід Черновецький замикає десятку найбагатших людей країни (у $680 млн).

Варто зазначити, що першу десятку рейтингу залишив нардеп від Полтавщини, власник Ferrexpo Костянтин Жеваго.

Загальні статки найбагатшої української "сотні" у цілому зменшилися на чверть і тепер становлять всього $20 млрд. Для порівняння: у найбагатшої людини світу – Білла Гейтса – близько $76 млрд. Про це повідомляє "Forbes Україна".

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка