Авторизация

На Полтавщині допомогу ВІЛ-інфікованим хочуть зробити ефективнішою

На Полтавщині допомогу ВІЛ-інфікованим хочуть зробити ефективнішою
На Полтавщині допомогу ВІЛ-інфікованим хочуть зробити ефективнішою

12 квітня керівництво облдержадміністрації і БО "Світло надії" підписали Меморандум про співпрацю з метою впровадження пілотного Проекту "Сталість ВІЛ послуг".
Захід відбувся за участю в.о. голови облдержадміністрації Олега Пругла, директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Лисака і виконавчого директора БО "Світло надії" Максима Демченка.

За інформацією виконавчого директора БО "Світло надії" Максима Демченка, наразі система інтегрованих послуг вже реалізована в наркологічній службі Полтавської області. За наступні 2 роки планується інтегрувати систему у первинну ланку медико-санітарної допомоги. На прикладі Полтави, де система уже запрацювала на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги №1 і 2, планується запровадити інтегровані послуги у Кременчуці та Полтавському районі.

У рамках пілотного проекту передбачається оптимізувати допомогу пацієнтам на шляху від виявлення ВІЛ і до забезпечення подальшого лікування. У закладах первинної (поліклініки) та спеціалізованої (протитуберкульозної, дермато-венерологічної та наркологічної) медичної допомоги планується впровадження базового пакету послуг, який включає експрес-тестування на ВІЛ, роботу з поведінковими змінами людини, коли вона дізнається про свій діагноз та перенаправлення у відповідний заклад для лікування. Проект "Реформа Віл-послуг у дії" реалізується у 7 регіонах України. На його впровадження виділяється 250 тис. дол. протягом 1,5 роки.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?