Авторизация

60% полтавців проти перейменування вулиць – соціолог

60% полтавців проти перейменування вулиць – соціолог
60% полтавців проти перейменування вулиць – соціолог

Микола Лебедик / Фото hromadskeradio.org

60-70 % з понад 3 тисяч опитаних респондентів не бажають, аби вулиці Полтави перейменовували, однак розуміють, що відповідний закон необхідно виконувати.

Саме тому більшість опитаних полтавців вважають, що вулицям міста необхідно надавати абстрактні імена, а не називати їх на честь історичних діячів. Такі дані оприлюднив голова ради громадської організації «Незалежний центр стратегічних досліджень» Микола Лебедик, повідомляє Трибуна.

За словами дослідника, люди передусім бояться витрат, які можуть бути після того, як зміняться назви.

Соціолог наголосив на тому, що більшість полтавців виступають за збереження назви Октябрського району міста – майже 54 %. Втім, за ініціативу перейменування його на Центральний виступило 26,5 % респондентів.

За те, щоб Ленінський район став Подільським висловився майже 51 % опитаних. Збереження існуючої назви хочуть лише 47,6 % полтавців.

Щодо перейменування вулиці Артема на вулицю Симона Петлюри, науковець відзначив, що це питання надто заполітизоване. З іншого боку – в Україні не ведеться роз'яснювальної роботи, і більшість населення не знає, хто такий Петлюра.

В рамках дослідження було опитано 3100 респондентів, мешканців вулиць Артема, Героїв Сталінграду, Енгельса, Жовтневої, Калініна, Карла Лібкнехта, Паризької Комуни, Примакова, Красіна, Леніна, Пролетарської, Фрунзе.


Нагадуємо, що процес декомунізації має завершитися 21 травня.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?