Авторизация

У річці Сула на Полтавщині риба гине не через хімічне забруднення, переконують посадовці

У річці Сула на Полтавщині риба гине не через хімічне забруднення, переконують посадовці
У річці Сула на Полтавщині риба гине не через хімічне забруднення, переконують посадовці

5 липня під головуванням Ігоря Горжія відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

У роботі комісії взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Роман Товстий, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники громадськості, журналісти.

Депутати обговорили, зокрема, проблеми Чорнухинського району, які виникли через негоду. Начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Віктор Стеблянко поінформував , що у районі, який став епіцентром природного лиха, були пошкоджені дахи 250 житлових і господарчих будівель, 8-ми об’єктів соціальної сфери, підтоплено 141 приватне домоволодіння та присадибні ділянки. На сьогодні підтопленими залишаються 4 домогосподарства у селі Мелехи. Також існує загроза виникнення інфекційних захворювань. Бо, у зв’язку з різким підвищенням води, у тому числі, у річці Сула, ускладнений відтік її із зони підтоплення. Зволоженість ґрунтів теж є значною. Ситуація залишається доволі складною, зазначив посадовець.

Він також повідомив, що масову загибель риби у річці Сула на Полтавщині, зокрема у Чорнухинському районі, спричинив низький рівень розчиненого кисню у воді, а не потрапляння у водойму отрутохімікатів, як повідомляли деякі ЗМІ. Перевірками не виявлено жодного об’єкта, у тому числі й у Сумській області, який би міг призвести до хімічного забруднення Сули.

«Поки не підвищиться рівень кисню у воді, риба буде гинути, бо вона просто задихається, і врятувати ситуацію може тільки дощ. Допоки оті органічні рештки не перегниють, не стане прохолодніше, риба гинутиме. Я особисто спілкувався з головою Чорнухинської РДА, керівником штабу по ліквідації надзвичайної ситуації, то ніякі отрутохімікати у Сулу не потрапили, там усе в порядку, точно так як і в нормі робота очисних споруд», – зазначив директор Департаменту екології та природних ресурсів Ігор Піддубний.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?