Авторизация

На зібранні у Макухівці вирішили спробувати поетапно закрити сміттєзвалище до 2020 року

На зібранні у Макухівці вирішили спробувати поетапно закрити сміттєзвалище до 2020 року
На зібранні у Макухівці вирішили спробувати поетапно закрити сміттєзвалище до 2020 року

6 липня у Макухівському сільському клубі відбулась розширена нарада під головуванням виконуючого обов’язки голови районної ради Михайла Кононенка, в взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло, заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко, голова районної державної адміністрації Ігор Карімов, голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Ігор Горжій, голова постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту Олег Бєлоножко, депутати обласної ради Ірина Степаненко та Тетяна Микуця, заступник начальника державної екологічної інспекції у Полтавській області Вікторія Бучнєва, начальник головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області Сергій Макєєв, начальник КАТП-1628 Тарас Бойко, депутати районної ради та мешканці с.Макухівка.

Зібрання обговорювало функціонування Макухівського сміттєзвалища, яке використовується з 1953 року та займає площу 17,4 га. Ще у 2006 рік звалище вичерпало свій ресурс, наповненість становила 107%. Земельна ділянка під сміттєзвалитщем знаходиться у постійному користуванні КАТП-1628, але на неї відсутні проектно-кошторисна документація, позитивний висновок державної екологічної експертизи та технічна документація із встановлення меж земельної ділянки в натурі та їх закріплення межовими знаками. Про це повідомляється на офіційному сайті Полтавської райради. Є й інформація про те, що після бурхливого обговорення були прийняті такі рішення доручення:

- створити робочу групу щодо укладання соціальної угоди між сільською, районною, міською радами по наданню допомоги у вирішенні соціальних питань с.Макухівка;


- рекомендувати Полтавській районній раді розробити та затвердити програму поводження з твердими побутовими відходами в Полтавському районі;


- Полтавській міській раді, Ковалівській сільській раді та Полтавській районній раді розробити поетапний графік закриття Макухівського сміттєзвалища до 2020 року.


Своїми враженнями від зібрання у Фейсбук поділився голова облради Олександр Біленький:

«Сьогодні спробували налагодити суспільний діалог навколо вирішення проблеми Макухівського сміттєзвалища. У макухівській громаді, яка безпосередньо страждає від "сусідства із запахом", за столом переговорів вперше зібрались місцеві мешканці і представники усіх рівні обласної влади. Завдання одне - розробити механізм поводження з побутовими відходами, який влаштував би всі сторони. У дискусії, яка вийшла досить гарячою, взяли участь з депутатами Полтавської обласної ради Іриною Степаненко та головою постійної профільної комісії Ігорем Горжієм. Моя позиція - до роботи над проблемою потрібно залучати фахівців іноземних грантових організацій, які не перший рік спеціалізуються на вирішення подібних проблем (GIZ, DESPRO). Оскільки обласна рада має великий досвід співпраці з цими фондами, ми готові підставити плече під реалізацію проектів раціонального поводження з відходами. Важливо, щоб головні учасники процесу - місцева громада і міська влада - вийшли "із партеру" протистояння і образ, і спільно взялись вирішувати проблему. І тоді все обов'язково вийде».

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка