Авторизация

У Полтаві німецька художниця розповість і покаже, чим є креативність

У Полтаві німецька художниця розповість і покаже, чим є креативність
У Полтаві німецька художниця розповість і покаже, чим є креативність

14 липня о 17.00 в галереї Art Jump (вул. Монастирська, 3) завітає німецька художниця Беттіна Кузель. Вона прочитає лекцію та проведе перформанс на тему «Креативність як метод прогресу».


Беттіна Кузель народилася у 1965 році у Східному Берліні на території Німецької Демократичної Республіки (соціалістичної німецької держави, утвореної 1949 року на території, підконтрольній СРСР).


Як зізнається сама художниця, вона не бачила сенсу у вивченні мистецтва («Створювати масовий дизайн? Чи ставати лояльним до системи автором?»). Натомість працювала на чайних полях у Грузії, в групі збереження лісів, виснажених кислотними дощами на півдні НДР. І саме це, за зізнанням Беттіни, зробило з неї художницю.


«Художником стає не той, хто опанував ремесло, отримав грамоту і т.д., а той, хто доводить це своїм поглядом» — говорить Кузель. Вона вивчала економіку, історію, маркетинг і менеджмент (навчалася у Німеччині, Франції та Великій Британії), захистила дисертацію з економіки.


У 2005 році художниця поїхала до Філадельфії (США), де стала частиною мистецького середовища, але змушена була у 2007 році повернутися через сімейні обставини. Наразі вона живе і працює між двома містами — Берліном та Брюсселем (Бельгія).


«Перемикання із повсякденної проблематики й тривіального способу вирішення задач на рівень креативного мислення дає нові шляхи дослідження можливостей людського розуму» — цитують Беттіну організатори її приїзду.


В рамках заходу відбудеться лекція художниці, перформанс з експериментальним музичним супроводом та обговорення.


З частиною робіт Кузель можна ознайомитися тут (http://fineartamerica.com/profiles/bettina-kusel.html).


Вхід на захід вільний. З приводу додаткових питань: (067) 50-10-600.


Нагадаємо, що з кінця травня по кінець червня у галереї Art Jump експонувався концептуальний проект американського художника й письменника Адама Ніклєвіча «Гоголю з любов’ю». На відкритті виставки Ніклєвіч провів перформанс, де газонокосаркою зробив стежку, якою пройшов на виставку і повів за собою глядачів.



Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка