Авторизация

У Чорнухинському районі ще залишаються люди, відрізані від світу через підтоплення

У Чорнухинському районі ще залишаються люди, відрізані від світу через підтоплення
У Чорнухинському районі ще залишаються люди, відрізані від світу через підтоплення

4 липня голова Чорнухинської райдержадміністрації Олег Ковган провів нараду щодо ліквідації наслідків червневого стихійного лиха з керівниками підприємств, установ, організацій району, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації. Участь у ній взяла й голова райради Надія Кривчун.


Про хід ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 22-23 червня цього року на території району доповів начальник Чорнухинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області Анатолій Дяченко. Він повідомив, що 23 червня був сформований зведений загін ГУ ДСНС , до якого увійшли 36 чоловік особового складу та 14 одиниць техніки. Загін працював у цілодобовому режимі. Протягом трьох діб човном доставляли продукти харчування і питну воду до трьох господарств в селі Вороньки, де залишались 5 людей, які відмовились від евакуації. 23 червня на річці Многа в селі Пізники було врятовано 2 людей, що опинилися у воді і яких зносило течією.


Протягом 23-27 червня проведено відкачування води у підтоплених господарствах сіл Вороньки, Харсіки, Ковалі, Кізлівка та селищі Чорнухи, у погребах та частково колодязях.


Станом на 2 липня на ліквідації наслідків стихії працювало 9 одиниць техніки, 23 чоловік особового складу, 7 мотопомп. Тільки за минулу добу відкачано 6,2 тис. куб.м води. Залишаються підтопленими 5 домогосподарств, в яких живуть люди, в селах Мелехи та Загребелля. Навколо них утворились великі озера. І немаєможливості відкачувати воду на повну потужність, адже починається підтоплення сусідніх господарств. Загалом з 23.06.2016 року на території району було відкачано воюу з 130 домогосподарств й 210 погребів.


Станом на понеділок залишилися 4 домогосподарства в с.Мелехи, де працює насосна станція. Щоб повністю відкачати воду необхідно попрацювати ще 2-3 дні.


На ліквідацію надзвичайної ситуації на сьогоднішній день було використано 2400 літрів дизельного пального та 1850 літрів бензину.


(За інформаціїю Чорнухинської РДА).

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка