Авторизация

В Опішні вулиця Кричевського знову стала Партизанською

В Опішні вулиця Кричевського знову стала Партизанською
В Опішні вулиця Кричевського знову стала Партизанською

В Опішні вирішили повернути стару назву вулиці Партизанській, яка в рамках декомунізації розпорядженням голови Полтавської ОДА була перейменована на вулицю Василя Кричевського. Таке рішення винесли місцеві депутати на останній сесії селищної ради. Про це повідомляє «Музейний простір».


За словами гендиректора Національного музею-заповідника українського гончарства Олеся Пошивайла, ім'я людини, яка все своє життя славила місцевих гончарів, утверджувала українську незалежність, замінили ім'ям партизан, які в 1918-1919 роках боролися в містечку проти української незалежності.


«Через 13 днів існування нової назви вулиці, скликавши позачергову сесію Опішнянської селищної ради сьомого скликання, депутати прийняли рішення про перейменування вулиці Василя Кричевського на вулицю Партизанську, таким чином повернувши попередню назву. При цьому повністю проігнорували вимоги Закону України «Про географічні назви» та Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», - зазначив історик.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка