Авторизация

У Полтаві утилізуватимуть ртутні лампи

У Полтаві утилізуватимуть ртутні лампи
У Полтаві утилізуватимуть ртутні лампи

Упродовж трьох днів — 27, 28 і 29 травня у 23-х містах України, серед яких і Полтава, збиратимуть лампи зі ртуттю, щоб потім правильно утилізувати їх.

Тимчасові пункти збору працюватимуть 27 травня з 13.00 до 21.00 години, 28 і 29 травня — з 11.00 до 19.00.

Організаторами акції виступили Проект Програми розвитку ООН, Глобальний екологічний фонд «Трансформація ринку у напрямку енергоефективного освітлення» та благодійний фонд MAXUS.

Як повідомляється, здати люмінесцентні джерела світла можна буде у торговельних центрах однієї з мереж гіпермаркетів. У Полтаві прийом ламп на утилізацію відбуватиметься за адресою - вул. Київське шосе, 41.

Всесвітня організація охорони здоров'я зараховує ртуть до токсинів, найбільш небезпечних для довкілля та людського здоров'я.

«Отруєння ртуттю може відбутися не лише під час прямого контакту з її парами в разі розбиття люмінесцентної лампи, а й за умови споживання молока та м'яса корів, яких випасали поблизу полігонів та звалищ, куди хаотично звалюються лампи, а також у багатьох інших випадках, наприклад, через ґрунт, воду», — повідомляють організатори акції.

Вони зазначають, що відпрацьовані лампи зі ртуттю підлягають спеціальній утилізації – їх не можна викидати у звичайні контейнери для сміття.

За їх словами, лише один грам ртуті у навколишньому середовищі забруднює 200 тисяч кубічних метрів води та 3 млн кубічних метрів повітря.

«Однак, навіть усвідомлюючи важливість правильної утилізації люмінесцентних ламп, українці нерідко стикаються з проблемами, оскільки нині в державі фактично відсутня система пунктів збору таких ламп від населення», — стверджують фонди.

У пунктах прийому ртутних ламп експерти обіцяють порадити, як підібрати світлодіодні (LED) лампи та енергоефективні світильники, які є екологічно чистими джерелами освітлення.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?