Авторизация

Через Полтаву їхатиме Потяг Єднання України "Труханівська Січ"

Через Полтаву їхатиме Потяг Єднання України "Труханівська Січ"
Через Полтаву їхатиме Потяг Єднання України "Труханівська Січ"

20 квітня з Києва до Красного Лиману Донецької області вирушив Потяг Єднання України "Труханівська Січ". Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив поїзд і благословив у добру путь його пасажирів. Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.

Серед пасажирів Потяга Єднання – українські митці, журналісти, волонтери, військові і громадські діячі, які на станціях проводитимуть лекції, майстер-класи, мистецькі й культурні заходи. Для мешканців східних регіонів та українських бійців поїзд везе численні подарунки, зокрема підготовлені школярами, майстер-класи і кінопокази з історичними лекціями, концерти та семінари.

Крім того, за словами першого заступника голови Синодального управління військового духовенства протоієрея Тараса Мельника. у потязі виділена частина для церковної каплиці, а в рейс обов’язково буде їздити військовий капелан. На місцях прибуття поїзд зустрічатимуть місцеві військові священики, які також є координаторами проекту, щоб разом приносити людям не лише патріотизм, а й віру, духовність, любов і мир.
Всеукраїнську акцію "Потяг Єднання України "Труханівська Січ" організували Українська Православна церква Київського Патріархату, ПАТ "Укрзалізниця", народні депутати, громадські та волонтерські організації, загалом близько 80 організацій. Її мета – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризація національної культури.

Поїзд курсуватиме за маршрутом Київ – Полтава – Харків – Бахмут – Червоний Лиман – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Лозова – Красноград – Харків – Полтава – Київ упродовж дев’яти днів і повернеться до столиці 29 квітня.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка