Авторизация

Владоможці Полтавщини сьогодні шукали секрет якості доріг Німеччини

Владоможці Полтавщини сьогодні шукали секрет якості доріг Німеччини
Владоможці Полтавщини сьогодні шукали секрет якості доріг Німеччини

Як вже повідомлялось, у рамках проекту Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) "Реформа управління на сході України" делегація Полтавщини, у складі якої голови полтавських облради та облдержадміністрації, відвідує Німеччину.
Сьогодні навчальний день полтавських чиновників був присвячений вивченню досвіду облаштування якісних доріг. У місті Кьольбе відбулась зустріч з членами професійної асоціації " Комунальний будівельний майданчик ", яка опікується, зокрема, і дорогами у місцевій громаді. Підприємство обслуговує три громади з населенням 22 тисячі 474 особи. На ньому працює 30 фахівців, які обслуговують 208 кілометрів автошляхів, 36 кілометрів велодоріжок і 100 кілометрів тротуарів.

- Вражає ретельність, з якою тут підходять до справи. Обліковані усі дерева, цвинтарі, ігрові майданчики, дощові стоки та багато інших об'єктів. Підприємство працює виключно на благо громади - не може надавати комерційні послуги, не може бути прибутковим за законом. Тарифи для населення ретельно розраховуються залежно від витраченого часу та ресурсів. І при цьому бюджет підприємства на рік - 1 мільйон 800 тисяч євро. Оце і є раціональне господарювання! – поділився враженнями голова обласної ради Олександр Біленький.

Цей досвід надзвичайно цінний для Полтавщини, його потрібно терміново використовувати, вважає посадовець. Адже на Полтавщині 8886 кілометрів доріг, 90% яких потребують якнайшвидшого ремонту.


Вчора німецькі колеги сьогодні ділились досвідом об’єднання громад з керівниками ОДА і облради Полтавщини.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка