Авторизация

Німецькі колеги сьогодні ділились досвідом об’єднання громад з керівниками ОДА і облради Полтавщини

Німецькі колеги сьогодні ділились досвідом об’єднання громад з керівниками ОДА і облради Полтавщини
Німецькі колеги сьогодні ділились досвідом об’єднання громад з керівниками ОДА і облради Полтавщини

Із 11 до 15 квітня голова Полтавської ОДА Валерій Головко, перший заступник Андрій Пісоцький, голова Полтавської облради Олександр Біленький, народний депутат Андрій Река та ще 14 представників органів державної влади та місцевого самоврядування Полтавщини вивчатимуть управлінський досвід Німеччини. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Сьогодні, 12 квітня делегація чиновників Полтавщини у ФРН зустрілася з представниками Центру компетенцій зі співробітництва територіальних громад міста Вісбаден та Співробітництвом з питань стягування податків/зборів міста Таунштайну.

Полтавським посадовцям німецькі колеги пояснювали як саме у них проходила робота з об’єднання територіальних громад і як триває наразі їхня підтримка.

Центр компетенцій зі співробітництва територіальних громад міста Вісбаден знаходиться у землях Гессену. На цій території розташовані 426 територальні громади. У найбільшій з них - 700.000 мешканців, у найменшій - 600, а в середньому - 14.000.

Гесенський земельний уряд запровадив фінансову допомогу об’єднаним територіальним громадам. Головні напрями, які підтримувалися: будівництво, спільні підприємства громад з відновлювальної енергетики, забезпечення швидкісним інтернетом. Громади у сільській місцевості Гессену повинні об’єднуватися, тоді вони отримують субсидії. У 2015 році на такі субсидії було виділено 2,2 млн євро.

У Таунштайні делегації розповіли про досвід у впровадженні спільного фінансового планування територіальних громад, який вони можуть використати на Полтавщині.

Протягом 13-15 квітня делегація від Полтавщини відвідає Професійну асоціацію "Комунальний будівельний майданчик" (Кьольбе), Фаховий відділ 16 – Надзвичайні ситуації (Пожежна служба, захист від надзвичайних ситуацій, рятувальна служба та громадський захист) у Гессені, Співробітництво у розбудові телекомунікаційних мереж (округ Лімбурґ-Вайльбурґ) та Об’єднання районних пожежних частин громади Ельбталь.

Проект "Реформа управління на сході України", у рамках якого делегація Полтавщини відвідує Німеччину, реалізується Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GIZ).

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?