Авторизация

Комісія Полтавської облради вчергове вирішила не надавати спецдозволи "Укргазвидобуванню"

Комісія Полтавської облради вчергове вирішила не надавати спецдозволи "Укргазвидобуванню"
Комісія Полтавської облради вчергове вирішила не надавати спецдозволи "Укргазвидобуванню"

8 квітня під головуванням Сергія Мамояна відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, в якому взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, журналісти.

Профільна комісія у черговий раз підтвердила свою принципову позицію у відмові надання погодження видачі спеціальних дозволів підприємствам на видобування на території області вуглеводнів допоки Уряд не впровадить дієвий механізм співпраці органів місцевого самоврядування та видобувних підприємств. Депутати наполягають, що видобувними мають фінансувати розвиток соціальної інфраструктури територій, на яких ведеться видобуток корисних копалин. Вони вважають, що потрібно зупинити дію постанови Кабінету Міністрів України №1173 від 16.12.2015 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності", яка передбачає видачу дозволу на користування надрами без погодження відповідної обласної ради у разі ненадання його останньою протягом строку, встановленого для видачі дозволу, тобто за принципом "мовчазної згоди". Це, на думку депутатів, значно обмежує законні права обласних рад у питаннях надрокористування, захисту інтересів громад щодо відновлення соціальної інфраструктури територій, на яких ведеться видобуток корисних копалин, охорони довкілля.

Отже, комісія рекомендувала сесії обласної ради відмовити Державній службі геології та надр України у погодженні видачі публічному акціонерному товариству "Укргазвидобування" спеціального дозволу на видобування газу природного, конденсату, супутніх компонентів (гелію, етану, пропану, бутану) Горобцівсько-Відрадненського родовища на території Полтавського, Решетилівського та Новосанжарського районів, а також прийняти звернення до Верховної Ради України щодо необхідності найскорішого прийняття відповідних законодавчих актів, які передбачають відрахування до місцевих бюджетів певної частки рентних платежів за користування надрами. Про це повідомляє прес-служба облради.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?